Az új Bitcoin legyűri a nagytesót

Internet platform "Ethereum" platform Blockchain TECHNOLOGY Smart contracts Smart contract open-source platform Micropayments Crowd funding open open source locally decentralized Ether Cryptocurrency database Internet services Engineering Companies online
The technology of the Ethereum platform is represented on a computer screen at the Ethereum DEV offices in Berlin, Germany, 14 April 2015. Ethereum is an open source platform that hosts applications and data on a decentralized network. While the block chain technology of the cryptocurrency Bitcoin is restricted to finance, this concerns applications that would normally require escrow services like, for example, financial applications, social networking applications, notaries or booking services that need to save and validate verifiable data. Photo: JENS KALAENE/dpa
Vágólapra másolva!
Napjainkban az alternatív, digitális fizetőeszközök egyre népszerűbbek. A bitcoin szárnyalásáról már többször is beszámoltunk, most úgy tűnik azonban, hogy egy másik, sokkal nagyobb potenciállal bíró kriptovaluta hódíthatja meg rövid időn belül a világot.
Vágólapra másolva!

Az Ethereum a Bitcoin egyik legújabb alternatívája. A kriptovaluta óriási népszerűségnek örvend, jelenleg egy egység ether (éter) 260 dollárba kerül.

A siker titka az, hogy – különösen Ázsiában – egyre nagyobb az érdeklődés a digitális fizetőeszközök iránt.

Az éter vasárnap törte át a 250 dollárost, azaz a január 1-i

8,52 dolláros árfolyam óta óriási emelkedés.

Óriási a növekedés Forrás: Origo, Ethereumprice.org

A keddi árfolyammal számolva a digitális fizetőeszköz

harmincszor többet ér, mint újév napján.

Az éter a kriptovaluta neve, ami az Etherium nevű blokkláncos hálózaton futó digitális kód.

Hogyan működik?

Az Ethereum egy digitális világ, melyet neves programozók hozták létre. A legfontosabb tulajdonsága, hogy

okosszerződések létrehozására alkalmas,

de sok más decentralizált alkalmazás is fut rajta, sőt bárki írhat rá programot.

Az Ethereum világa és annak működése meglehetősen alternatív és első nehezen befogadható, de a Superposition blog több részt is szentel a témának.

Óriási távlatok állnak az Ethereum előtt Forrás: Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

Az árfolyam felfutásához az vezetett, hogy többek között olyan cégek csatlakoztak ahhoz projekthez, amely legitimálni szeretné a kriptovalutát, mint

a JPMorgan, a Microsoft vagy az Intel.

Ráadásul az Ethereum alapítója, a Vitalik Buterin már találkozott Vlagyimir Putyinnal, akivel megvitatták a technológia alkalmazását Oroszországban - írja a CNBC.

Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója Forrás: AFP/2015 Getty Images/John Phillips

Jelenleg az Etherium-szerződések jelentős forgalmát Dél-Koreában bonyolítják le (38 százalék).

Amennyiben több ország is lehetővé teszi az egyesek szerint az „új világszámítógép", mások szerint a Web 3.0-nak is nevezett cybervilág működését, az egységnyi éter árfolyama még magasabbra is emelkedhet.