Készülni kell az új adatvédelmi rendeletre

önszabályozó reklám testület logo
önszabályozó reklám testület
Vágólapra másolva!
Az EU új adatvédelmi rendelete jövő májusától lesz kötelezően alkalmazandó. Ez olyan sok feladatot ad a vállalkozások számára, hogy máris itt az idő a felkészülésre. A DIMSZ felajánlotta segítségét, így az adatvédelmi és adatbiztonsági tagozatuk vezetője, Domokos Márton prezentációja nyújtott iránymutatást az ÖRT tagjainak.
Vágólapra másolva!

Az új rendelet (GDPR) ismerete nemcsak a hihetetlen mértékű bírság veszélye miatt fontos a vállalkozások számára,

hanem az előírt számos előírás teljesítése miatt is.

Szinte a vállalat teljes működését át kell tekinteni, sőt a szerződéses partner adatvédelmi szempontú átvilágítása is szükséges.

  • Adatvédelmi tájékoztatók,
  • szabályzatok és eljárások elkészítése,
  • és az adatkezelési tevékenység dokumentálásának előkészítése

az elkövetkező év fontos feladata lesz a cégek számára – hangsúlyozta Domokos Márton a DIMSZ adatvédelmi és adatbiztonsági tagozatának vezetője.

Önszabályozó Reklám Testület Forrás: --

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség tagjai számára az adatok jelentik a tevékenységük kulcsát, ezért az erre vonatkozó jogszabályok ismerete és betartása nagyon fontos számunkra.

E területen pedig az EU új adatvédelmi rendelete új fejezetet nyit.

Meggyőződésünk, hogy nem csak a DIMSZ tagok, hanem a reklámszakma valamennyi szereplője számára elemi érdek, hogy a megfelelés érdekében a felkészülést meg tudják kezdeni, ezért ajánlottuk fel a téma szakértőjének előadását a társszövetségek számára – fogalmazott Hivatal Péter a DIMSZ alelnöke.

Az ÖRT mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a tagjai munkáját,

a jogszabálynak való megfelelést információval, tréninggel, workshoppal segítse.

Nagyon köszönjük, és örömmel éltünk a DIMSZ felajánlásával. Fantasztikusan jó előadást tartott Domokos Márton, ráadásul fontosnak tartjuk és hiszünk a szakmai szervezetek együttműködésében, amelyre ez a rendezvény kiváló példával szolgált – tette hozzá Fazekas Ildikó főtitkár.