Egyéves a sanghaji Disneyland

2017.06.16. 13:52

Több mint 11 millió látogatót fogadott a sanghaji Disneyland az első évben, jóval meghaladva a várakozásokat.

A négy négyzetkilométeren elterülő „mesevároskát" Kína legnagyobb ipari városában, a 24 milliós Sanghajban még 2011-ben kezdték el építeni. Az 5 és fél milliárd dolláros (1500 milliárd forint) beruházás 5 év alatt készült el. A hivatalos nevén Sanghai Disney Resort egyéves születésnapján a Walt Disney-vidámparkok elnöke, Bob Chapek mondott beszédet, aki szerint minden várakozásukat felülmúlta, hogy egy esztendő leforgása alatt több mint 11 millió látogatójuk volt. Elhangzott, hogy a számok jól tükrözik milyen hatalmas igény van Kínában a vidámparkokra, ezért már tavaly novemberben elkezdték a bővítést. A Toy Story Land nyitását jövőre tervezik mintegy 3 négyzetkilométeres területen.

China Shanghai DisneylandForrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Ding Ting

A sanghaji Disneylandben jelenleg két szálloda is üzemel. A hat különböző témájú mesepark mellett található itt egy több mint 50 üzletből álló bevásárlóközpont, egy Broadway-stílusú színház is.

 

A Shanghai Disney Resort különlegessége továbbá, hogy a világ Disney parkjai közül itt működik a „legmagasabb, legnagyobb, és leginteraktívabb mesekastély."