A Tisza a legolcsóbb fürdőhely

Hőség meleg
Velence, 2015. július 7. Strandolók a Velencei-tó partján naplementekor a Velence Korzó és Szabadstrandon 2015. július 6-án. Az országos tiszti főorvos július 4-től július 8-án éjfélig hőségriadót rendelt el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Manapság a Tisza a leginkább pénztárcakímélő vizünk, elvégre Tiszalökön, Tiszaalpáron, Tiszafüreden, Tiszapüspökin, Tiszanánán, Poroszlón és Sarudon is nívós, ingyenes szabadstrand működik - írja a szombati Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A Hajozas.hu adataira hivatkozva állapítja meg a lap, hogy a Balatonnál egyre több településen kell jegyet váltani a fürdőzéshez, sőt a Velencei-tónál is, de utóbbinál Agárdon, Gárdonyban és Velencén is akadnak még olyan partszakaszok, ahol térítésmentesen lehet megmártózni a vízben.

Összesítésük szerint Balatonbogláron a Platán strandon, Balatonfenyvesen a Nagystrandon, Balatonkeresztúron a Vitorlás utcai szabadstrandon, Örvényesen a Platán szabadstrandon, valamint Keszthelyen és Zamárdiban lehet még belépőjegy nélkül fürdeni a Balatonban.

Strandolók a Velencei-tónál Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Azokon a településeken, ahol a korábbi szabadstrand fizetős lett, a helyiek attól tartanak, hogy a fürdőzők elpártolnak tőlük, akkor pedig megcsappanhat a helyi szolgáltatások iránti kereslet is.
A fővárosiak közül sokan a városi fürdőzés helyett az olcsóbb megoldást választják, elsősorban Gödre vagy Dunabogdányba látogatnak el, de Zebegényt vagy éppen Nagymarost is sokan keresik fel - írja a szombati Magyar Hírlap.