Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal döntése szerint a Konzum Alapkezelő és a Konzum Management Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel együtt 50 százalékot meghaladó tulajdoni hányadot és közös irányítási jogot szerez az Opimus Nyrt.-ben.
Vágólapra másolva!

A GVH a Jászai Gellért irányítása alatt álló Kozum-csoport, a Mészáros-csoport valamint az Opimus-csoport azonos tevékenységeit vizsgálta. A hivatal úgy látja, hogy az egyes cégcsoportok piaci részesedése 10 százalék alatti a hirdetési felületek értékesítésének piacán.

A versenyhivatal szerint

az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyhelyzetet.

Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója és egyik tulajdonosa szorosabbra fűzi üzleti kapcsolatát a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések,

a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén.

A korábbi közlés szerint Mészáros 19,57 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Nyrt.-ben, továbbá 16,9 százalékos részesedést vásárolt az Opimus Group Nyrt.-ben.

A Jászai Gellért és a Konzum Nyrt. tulajdonában lévő Konzum Management Kft. pedig megszerezte az Opimus Group Nyrt. részvényeinek 14 százalékát. Mindezzel egy időben a Konzum PE Magántőkealap 22,5 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Nyrt.-ben és nyilvános vételi ajánlati eljárás lefolytatását követően, további legalább 22,5 százalékot szerez majd a társaságban.