Egyre többen érdeklődnek az uniós pályázatok iránt

Vágólapra másolva!
A Széchenyi2020 programok bemutatása céljából idén eddig 236 rendezvényt tartott a Széchenyi Programiroda. Az ezeken résztvevők relatív többsége (44 százalék) a mikro-, kis- és közepes vállalkozások, közel negyedük (23 százalék) a települési önkormányzatok.
Vágólapra másolva!

Az uniós pályázatok gyorsított kiírásával összhangban idén eddig több mint kétszer annyi érdeklődőnek nyújtott ingyenes pályázati segítséget a Széchenyi Programiroda, mint az előző év azonos időszakában. A Miniszterelnökség alatt működő Széchenyi Programiroda a legnagyobb állami fejlesztéspolitikai tanácsadó vállalat. Térítésmentes szolgáltatásai a pályázati ötletadástól és előkészítéstől, a projekttervezésen és a konkrét megvalósításhoz kapcsolódó szakmai közreműködésen át, egészen a projektzárásig, szinte minden területre kiterjednek.

„A társaság munkatársai 2017-ben eddig összesen mintegy 23 200 esetben adtak tanácsot vagy tájékoztatást az uniós pályázati lehetőségekkel kapcsolatban. Ebből több mint 17 600 ügyfelet személyes találkozókon, közel 5 600 érdeklődőt saját szervezésű települési fórumainkon és konferenciáinkon keresztül értünk el" – mondta Schultz Gábor, a Széchenyi Programiroda ügyvezetője.

A Széchenyi2020 programok bemutatása céljából idén eddig 236 rendezvényt tartott a nonprofit társaság. Az ezeken résztvevők relatív többsége (44 százalék) a mikro-, kis- és közepes vállalkozások, közel negyedük (23 százalék) a települési önkormányzatok, mintegy 12 százalékuk az állami és önkormányzati fenntartású intézmények, 10 százalékuk a civil szektor képviselői, 11 százalékuk egyéb szervezetek közül került ki.

A Programiroda a megyeszékhelyen állandó, a kisebb városokban ügyeleti irodákban, országszerte összesen 60 ügyfélszolgálati ponton, 180 tanácsadóval áll a pályázók rendelkezésére. A társaságról és szolgáltatásairól bővebb információ az szpi.hu honlapon olvasható.