Ezek a legmenőbb OKJ-s képzések a nőknél

Angyalhír emlékséta 2017 május 28.
bántalmazott nő nők gyerek gyerekek
családon belüli erőszak áldozata áldozat
Angyalhír emlékséta 2017.05.28.
Vágólapra másolva!
A nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top listája szerint továbbra is a pénzügyi-gazdasági területek vonzzák legjobban a hölgyeket, de egyre többen választják a sportedzői képzést is.
Vágólapra másolva!

A Perfekt Zrt. minden évben megvizsgálja, hogy miként alakult az OKJ-s képzések népszerűségi listája a nők körében. A saját adatok alapján összeállított

toplista élén évek óta stabilan tartja magát a társadalombiztosítási ügyintéző, és megtartotta pozícióját a bérügyintéző képzés is.

A dobogó harmadik fokára a 2015-ös évvel szemben 2016-ban a pénzügyi-számviteli ügyintéző került, megelőzve a vállalkozási mérlegképes könyvelőt. Egy helyet ugrott előre sportedzői képzés is, amely 2015-ben került be a legnépszerűbb képzések közé, és tavalyi erősödésével maga mögé utasította az államháztartási mérlegképes könyvelő képzést.

Továbbra is

vonzó a jelentkezők körében az adótanácsadó képzés,

amely két hellyel került előrébb. Az adatok alapján a számviteli ügyintéző átadta helyét az állatgondozói képzésnek, amely csupán 2016-ban indult, de máris a legnépszerűbbek közé került.
A korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is a hölgyek jelentkeztek legnagyobb arányban a képzésekre, főként a 25-34 és a 35-44 éves korosztályból. A nők közül a legtöbben a pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzéseket választották, a férfiak pedig továbbra is nagyobb arányban jelentkeztek ipari képzésekre.

A legnépszerűbb OKJ-s képzések a nők körében Fotó: Szabó Gábor - Origo

Magyarországon a nők foglalkoztatási aránya jelentősen elmarad a férfiakétól, és sok más tényező mellett az OKJ-s képzések is segítséget jelenthetnek abban, hogy szülés után a hölgyek minél hamarabb visszatérhessenek a munkaerőpiacra. Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint az adatok azt mutatják, hogy

A nem iskolarendszerű OKJ-s képzések segítségével magas presztízsű képzőhelyeken, rugalmas időbeosztásban lehet tanulni. További előnyük ezeknek a képzéseknek, hogy a szakmájukban aktív oktatók tartják a kurzusokat, így a gyakorlatorientált képzéseken olyan tudásra lehet szert tenni, amellyel könnyű az elhelyezkedés a munkaerőpiacon.