Nyári esély tábort rendeznek hátrányos helyzetű gyerekeknek

Tiszroff képek
Vágólapra másolva!
Nyári esély tábort rendeznek idén harmadik alkalommal hátrányos helyzetű diákoknak Tiszaroffon, ahol pénzügyi és gazdálkodási ismereteket, környezetvédelmet és környezettudatosságot tanulhatnak. A tábort a helyi és a környező településekről származó, mélyszegénységben élő diákok felzárkóztatása érdekében hozta létre a Pénziránytű Alapítvány, a jegybank, a Református Egyházközség és az Összefogás a Jövőért Alapítvány.
Vágólapra másolva!

Tiszaroffon idén harmadik alkalommal rendezik meg a halmozottan hátrányos helyzetű diákok számára a Pénzügyi Ismeretek Nyári Tábort, amelyen három település (Tiszaroff, Tiszagyenda, Tiszabő) többségében általános- és középiskolás roma tanulói vesznek részt.

A Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank támogatásával, a Tiszaroffi Református Egyházközség és az Összefogás a Jövőért Alapítvány szervezésében megvalósuló

tábor célja a diákok felzárkóztatása, pénzügyi ismereteik bővítése. Idén is közel száz, nehéz körülmények közt élő diák tanulhatott játszva, nyaralás közben a pénz felelős kezeléséről.

A tiszaroffi tábort a szervezők a helyi és a környező településekről származó, mélyszegénységben élő diákok felzárkóztatása érdekében hozták létre, s

a program keretein belül különösen nagy hangsúlyt fektetnek a pénzügyi szemléletformálásra és készségfejlesztésre.

A napközis jellegű táborban a diákok tapasztalt általános iskolai tanítók felügyelete alatt tanulhatnak, és a szórakoztató programok mellett gyakorlott pedagógusok vezetésével játékos oktatófoglalkozásokon bővíthetik a pénzhasználathoz kötődő ismereteiket.

Gazdasági ismereteket is tanulnak hátrányos helyzetű gyerekek Tiszaroffon. Forrás: MNB

A foglalkozások során alkalmazott, speciális oktatási tervet és tananyagot a Pénziránytű Alapítvány biztosította a tábor számára.

Az általános iskolás korosztály igényei szerint kifejlesztett, családi költségvetéssel, illetve pénzügyi tervezéssel és megtakarítással foglalkozó óraterveket és feladatokat korábban már több ezer pedagógus tesztelte,

és a tananyag szakmai színvonalát egyöntetűen kiválóra értékelték. A táborban a pénzügyi, illetve matematikai és logikai foglalkozásokon kívül a diákok drámajátékokon, szituációs gyakorlatokon és fenntarthatósági témákkal foglalkozó beszélgetéseken is részt vehettek.