Kigyulladó akkumulátorok miatt hívnak vissza Hondákat

Honda Accord
--FILE--A Honda Accord is on display during an automobile exhibition in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 19 March 2016. Honda Motor Co targets selling 1.07 million vehicles in China this year, a company executive said on Monday at the Beijing auto show. Honda Motor and its Chinese joint venture partners sold 1.01 million vehicles in China in 2015, up 32.5 percent from the previous year.
Vágólapra másolva!
1,2 millió Accord visszahívását jelentette be a japán Honda az Egyesült Államokban, mert akár az útszóró só is tüzet okozhat a motortérben.
Vágólapra másolva!

A Honda újabb autóinak visszahívását jelentette be az Amerikai Egyesült Államokban – ezúttal nem a légzsákok, hanem a lángoló akkumulátorok miatt. A japán vállalat csütörtökön közölte, hogy

közel 1,2 millió Accord típusú 2013 és 2016 között gyártott autót érint a probléma.

A szenzorok, amelyek a vezetőnek jelzik a műszerfalon ha gond van az akkumulátorral, nem elég nedvességállók, ennek eredményeként az olyan anyagok, mint például a havas, jeges utakra szórt só, könnyen bejuthatnak az érzékelőbe, és potenciálisan tüzet okozhatnak.

Forrás: AFP/Imaginechina/Hao xiqing

- tette hozzá Honda.

A Honda – az Acura luxusautó márkával együtt – már az iparág amerikai történetének legsúlyosabb visszahívásánál tart, mert korábban szintén milliós nagyságrendben rendeltek vissza autókat a Takata légzsák okozta problémák miatt. A gépjárműgyártó cég a hét elején még egy, a robbanó légzsákokkal összefüggő halálesetet jelentett be, így világszerte ezeknek az eseteknek a száma már elérte a 12-t.

A Honda azt is közölte, hogy a hónap végéig értesíti azokat az Accord tulajdonosokat, akiket az akkumulátor miatti visszahívás érint.