Óriási károkat okoztak a viharok

Nem lehet megúszni, de ki lehet kerülni az új adót, új biztosítási adó, lakásbiztosítás, viharkár Demecserben
Vágólapra másolva!
Csak az idén több milliárd forintos kárt okoztak a nyári viharok, a biztosítók több ezer kárbejelentést fogadtak az elmúlt hetekben.
Vágólapra másolva!

A Groupama Biztosítóhoz július 10. óta

8673 bejelentés érkezett,

a becsült kárérték meghaladja a 800 millió forintot. A károk közel felét viharok okozták: 250 millió forintos kár keletkezett villámlás, több mint 110 millió forint jégverés és közel 90 millió forint felhőszakadások miatt.

Az Aegon Biztosító arról számolt be, hogy az elmúlt 4 hétben több mint 10 ezer bejelentést fogadott, vagyis 1,2 milliárd forintot is meghaladó károk jelentős részét a július 10-12-én, a július 23-26-án és augusztus 6-án kialakult viharok okozták.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Villámlás miatt keresték őket a legtöbbször,

majd jégverés és beázás miatt telefonáltak hozzájuk. 3818 esetben pedig vihar okozott kárt a biztosító adatai szerint. Felhőszakadás miatt 936 esetben, 79 esetben pedig azért kaptak bejelentést, mert a szél fákat, ágakat döntött a házakra.

A K&H Biztosítóhoz a múlt vasárnapi vihar miatt 328 kárbejelentés érkezett, országszerte

16,4 millió forintos kárt okozva.

A biztosító azt mondta, hogy az év eleje óta közel 5700 kárbejelentést fogadtak, a lakásbiztosításoknál 45 ezer forint volt a károk átlagos értéke.

A Generali Biztosító kedden közleményben tájékoztatott arról, hogy július 10. és augusztus 8. között közel 10 ezer esetről kapott bejelentést, a károk becsült értéke eléri az 1,5 milliárd forintot. A bejelentések csaknem fele viharokhoz köthető, az épületekbe csapó villámok összesen 300 millió forintos kárt, a jégverés pedig 2000 esetben 500 millió forintos kárt okozott. A felhőszakadások 50 millió forintos, a tetőbeázások közel 500 esetben 15 millió forintos kárt okoztak. A múlt vasárnapi viharok után a bejelentések száma meghaladta az ezret.