Októberben Berlinben gyülekeznek a legjobb régiós startupok

2017.08.18. 11:59

A német kormány is támogatja Berlin városának erőfeszítéseit azért, hogy az mind vonzóbb szolgáltatásokat kínálhasson az innovatív vállalkozásoknak. Támogatói hálózatok, inkubátori lehetőségek, mentorálás és coworking terek várják most a magyar vállalkozásokat is. Kicsit többnek kell lenni mint ötletnek, jó, ha a startup már a befektetőkkel is tud miről tárgyalni.

A Startup Campus Berlin Program keretében várják a német fővárosba a közép-kelet-európai innovatív vállalkozásokat októberben. A program szervezői olyan cégek jelentkezésére számítanak, melyek már rendelkeznek legalább működő prototípussal, a fejlődést megalapozó befektetésekkel, vagy regionális piaci jelenléttel. Azok akik pályáznak és utazhatnak, megismerhetik Berlin starupbarát arculatát.

Több témában lehet jelentkezni

A magyar és a régiós vállalkozások számára kínál bemutatkozási, kapcsolatépítési és fejlődési lehetőséget a berlini rendezvény. Azok, akik sikeresen pályáznak a részvételre, a kockázati tőkebefektetés sajátosságaival éppúgy foglalkoznak majd, mint networkinggel és nemzetközi mentorok előtti bemutatkozással.

45663140 - young man pointing at startup concept over a tablet computer ötletForrás: 123rf

A részvételre való jelentkezést elsősorban azoknak az innovatív vállalkozásoknak ajánlják, melyek már túljutottak az ötleten, kezdeményezésük pedig tart ott, hogy ahhoz társakat vagy akár lehetséges forrásokat is találjanak. A szervezők felhívják a figyelmet: ha a program lehetőségei alapján kíván valaki belevágni, úgy vállalkozását Berlinben kell megalapítania.

A program 7 héten át tart, különböző témákban, mindegyik iparági területen a négy legerősebb stratup kap lehetőséget a bemutatkozásra. A részletekről tájékozódni és jelentkezni online lehet a program oldalán – tájékoztatta az Origot a szervező.

A cikk megjelenését az MVM Edison program támogatta!