Részvényenként 10 forint osztalékot fizet a CIG Pannónia

Kádár Gabriella beszél sajtóbeszélgetés SZELLEMI TEVÉKENYSÉG vezérigazgató-helyettes
Budapest, 2013. február 19. Kádár Gabriella értékesítési vezérigazgató-helyettes a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. zártkörű sajtóbeszélgetésén Budapesten 2013. február 19-én. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Részvényenként legfeljebb 10 forint osztalék fizetését tervezi a 2017-es üzleti év eredményéből a CIG Pannónia, utána pedig az adózott nyereség legfeljebb felét kívánják szétosztani a részvényesek között, amennyiben a feltételek ezt lehetővé teszik – erről döntött a biztosító igazgatósága.
Vágólapra másolva!

A 2014-ben végrehajtott stratégiaváltáskor a menedzsment célul tűzte ki, hogy – szemben a korábbi évek növekedésközpontú üzletpolitikájával –

a tulajdonosi érdekek hangsúlyosan jelenjenek meg az üzletpolitikai döntésekben.

Ennek értelmében a biztosító azokra a piacokra fókuszált, ahol piacképes és nyereséges termékekkel, illetve szolgáltatásokkal tud versenyezni, továbbá racionalizálta a működési költségeit is.

Kádár Gabriella, a CIG Pannónia vezérigazgatója Forrás: MTI/Marjai János

A stratégiaváltás eredményei kézzelfoghatóak: a biztosító stabilan nyereségesen működik (az idei első félévben adózott eredménye közel 2,5 milliárd forint volt), új termékekkel, új piacokon jelenik meg, az átalakított értékesítési csatornák teljesítménye javul, a működési költségek tartósan alacsonyak.

A stratégiaváltás után két évvel a CIG Pannónia már olyannyira megerősödött, hogy tavaly felvásárolhatta az MKB egykori élet- és vagyonbiztosítóját.

Az elmúlt évek összes döntésében szerepet kapott a tulajdonosi érdek, hogy minél hamarabb eljöjjön ez a pillanat, amikor az osztalékfizetésről dönthet az igazgatóság. Megyünk tovább az elkezdett stratégia mentén, a tulajdonosi érdekek figyelembe vételével." – jelentette ki Kádár Gabriella, a CIG Pannónia vezérigazgatója.

A biztosító 2010-es tőzsdére menetele óta nem fizetett osztalékot részvényeseinek, most viszont döntést hozott a társaság jövőbeni osztalékpolitikájáról.

Ennek értelmében a társaság a 2017-es üzleti év után, amennyiben a feltételek engedik, részvényenként 10 forint osztalék fizetését tervezi. Ezt követően a tárgyévi, osztalékfizetésre rendelkezésre álló adózott eredmény legfeljebb 50%-át kívánják osztalékként kifizetni a részvényeseknek.