Hatéves kisfiú jelentkezett a Legóhoz, sok tapasztalatára hivatkozva

Legoland Windsor
Model-maker Giorgio Pastero places hundreds of LEGO minifigure ghosts on a LEGO model of London's Tower Bridge during a photocall at Legoland in Windsor, west of London, on October 10, 2012. Hundreds of LEGO minifigure ghosts, which glow in the dark, are set to surprise guests at Legoland this Halloween. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Egy kézzel írott levélben a hatéves Stanley Bolland a hampshire-i Waterlooville-ből úgy fogalmazott: „Én vagyok a megfelelő a munkára, mivel sok a tapasztalatom". Ugyan a cég nem őt vette fel a munkára, azonban megmutatták neki, milyen egy hétköznap a Legoland parkjában.
Vágólapra másolva!

– mondta Paula Laughton, a Legoland munkatársa.

A Merlin Entertainments Group egy állást hirdetett Lego modelltervezők számára, azzal a céllal, hogy segítsenek megtervezni és megépíteni a tematikus windsori park figuráit.

Giorgio Pastero modellépítő munka közben Forrás: AFP/Adrian Dennis

A hirdetés informatikai és tervezési csomagok használatával kapcsolatos tapasztalatot kért, valamint a Lego vállalat és a Lego modellek ismeretét és szeretetét. Viszonzásul a cég versenyképes éves fizetést, 20 nap szabadságot, és 40 százalék kedvezményt ígért a cég termékekből.

Amint elolvasta a hirdetést, Stanley tudta, hogy tökéletesen megfelelne a feladatra.

„Tisztelt Hölgyem/Uram, hat éves vagyok, és nagyon szeretem a Legót, egy egész doboznyi van belőle. Elrejtettem, hogy a testvérem ne találhassa meg. Én vagyok a megfelelő a munkára, mivel sok a tapasztalatom. Üdvözlettel, Stanley."

A cég válasza: „A Lego szeretete az első lépés a modellkészítővé váláshoz, úgy hangzik, remekül megfelelnél a munkára (miután elvégezted az iskolát). Addig is, mivel szerinted te vagy a megfelelő az állásra, szeretnénk felajánlani egy egyszeri munkatapasztalatot a modellkészítőinkkel."

A Legoland Windsorban Forrás: AFP/Adrian Dennis

Végül Stanley – aki azóta már betöltötte a hetedik életévét – a színfalak mögött nézte végig, ahogy a modellépítők ellenőrzik és javítják a park konstrukcióit. Élményeiről a következőt írta: