Andy Vajna cége megvette a Lapcomot

Vajna, Andrew G.
Budapest, 2017. február 7. Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Eladta a Lapcom Zrt.-ben meglévő részvényeit a társaság eddigi egyetlen tulajdonosa, a Radio Bridge Media Holdings Ltd. - a cég ezt hétfőn jelentette be, az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatásuk szerint a vevő az Andy Vajna tulajdonában lévő Avalue Befektetési Kft., az AV Investments leányvállalata; a tranzakció zárásának feltétele, hogy a tulajdonszerzést a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezze.
Charles Kovács, a Lapcom felügyelőbizottságának elnöke, a Radio Bridge Media Holdings Ltd. képviselője a közleményben kiemelte: a Lapcom az iparág vezető cégcsoportjává fejlesztették munkatársai és vezetői.

Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A közlemény idézte az Avalue tulajdonosát, Andy Vajnát, aki közölte: a Lapcom megvásárlása médiabefektetései fontos mérföldköve. Célja, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlesszék.

Mint írták, a Lapcom Magyarország legdinamikusabban fejlődő médiavállalkozása, amely meghatározó pozíciókkal rendelkezik a nyomtatott sajtóban és az internetes tartalom szolgáltatói piacon, valamint a nyomdai szektorban.
Fizetős nyomtatott termékei - Bors című országos napilap, a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilapokból - naponta 140 ezer példányban kelnek el és több mint 650 ezer olvasóval rendelkeznek - írták.
Digitális területen a kisalfold.hu, a delmagyar.hu és a borsonline.hu híroldalak együttesen naponta mintegy 170 ezer egyedi látogatót vonzanak. A Lapcomnak két nyomdája is van.