Gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központot nyitott a Continental Budapesten

2017.09.14. 17:01

Gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központ kezdte meg a működését július közepén a Continental budapesti gyárában, az új magyarországi központ világszerte nyújt támogatást a cégcsoport egységeinek – közölte a Continental csütörtökön.

Az intézményben, ami 25 új munkahelyet teremt, szoftverfejlesztő mérnökök dolgoznak, az elérhető álláshelyek közül eddig tizennégyet töltöttek be.

Rainer Heining, a budapesti szoftverfejlesztő központért is felelős globális IT vezető kifejtette: a központnak a gyártás gerincét képező gyártásvezérlő rendszer (Manufacturing Execution System – MES) szoftverfejlesztése (kódolás, tesztelés, dokumentáció) és szoftvertámogatása a feladata nemzetközi szinten. A magasan képzett szakemberekből álló csoport napi 14 órán keresztül rendelkezésre áll, hogy a világ minden időzónájában működő Continental egységek számára elérhető legyen a szoftverfejlesztő központ.

A Continental közölte, azért választották a fejlesztés helyszínének Budapestet, mert a fővárosi gyárban csaknem ezer technológiai folyamatot csatlakoztattak a MES rendszerhez, és ezt akarják majd az itt dolgozó szakemberek segítségével globálisan továbbfejleszteni.

A Continental világszerte technológia fókuszú vállalatként működik, számos tevékenysége kapcsolódik a digitalizációhoz, és az intelligens gyártási rendszerekhez, valamint folyamatosan invesztál IT infrastruktúráiba. Ennek a globális folyamatnak a része a budapesti gyárban megnyílt gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központ.

A Continental a világ egyik vezető autóipari beszállítója, forgalma 2016-ban elérte a 40,5 milliárd eurót, a cégcsoport több mint kétszáz ezer alkalmazottat foglalkoztat 56 országban. Magyarországon hat gyárral egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat.