Nincs megállás, újabb bank kapott minősítést

Unicredit, bank
Siena, 2017. július 26. 2016. március 23-i kép a legnagyobb olasz bank, az Unicredit feliratáról a bank sieani fiókjának bejárata felett. A pénzintézet 2017. július 26-i közleménye szerint az Unicredit 400 ezer ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek. A bank arról számolt be, hogy 2016 szeptemberében és októberében, majd 2017 júniusában és júliusában érte támadás a bank rendszerét, de a hackertámadás csak olyan ügyfeleket érint, akiknek személyi hitelük van a pénzintézetnél, s adataikhoz egy meg nem nevezett külső kereskedelmi partneren keresztül fértek hozzá a támadók. (MTI/EPA/Mattia Sedda)
Vágólapra másolva!
Az UniCredit Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket, a minősített termékek forgalmazását a hitelintézet akár azonnal megkezdheti.
Vágólapra másolva!

Tovább bővül azoknak a pénzintézeteknek a sora, amelyek kínálhatnak minősített fogyasztóbarát lakáshitelt. A Magyar Nemzeti Bank közlése szerint

a legújabb sikeres pályázó az Unicredit Bank.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshitel-termék elterjesztését tűzte ki célul.

Az Unicredit is kínálhat minősített lakáshitelt Forrás: MTI/EPA/Mattia Sedda

Korábban a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, az MKB, a K&H, az FHB, az Erste, illetve 48 takarékszövetkezet, a Pannon Takarék Bank és a Mohácsi Takarék Bank már elnyerte a jogot az MNB-től a fogyasztóbarát lakáshitelek folyósítására.

A teljes lista itt tekinthető meg.

Mi az a fogyasztóbarát lakáshitel?

A hitelek kamatfelára nem haladhatja meg a 350 bázispontot,

a folyósítási díj legfeljebb a hitelösszeg 0,75 százaléka, de maximum 150 ezer forint lehet.

Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 1 százalékát, a lakástakarék-pénztári betétből pedig az előtörlesztés a szerződés szerint elérhető megtakarítás és a hozzá kapcsolódó állami támogatás mértékéig díjmentes. A hitelbírálat határideje az értékbecslés rendelkezésre állását követően 15 munkanap.