Közeleg a világvége, de legalább olcsóbban tankolhatunk

apokalipszis robbanás bomba világvége
Szeptember 23 án eljöhet a világvége
Vágólapra másolva!
A közelgő világvége alkalmából bemutattuk, hogy melyik élelmiszerek segíthetnek a túlélésben. Jó pályán van a magyar gazdaság. Warren Buffett 100 éves jóslatba bocsátkozott a Dow Jonesszal kapcsolatban, és kiderült az is, hogy a fiatalok számára miért kulcsfontosságú a közösségi média. Heti összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ezek az élelmiszerek segítenek a túlélésben

Ha ránk hallgatnak, akkor hamar bevásárolnak az elkövetkező világvége napjaira. A tárolás lehet a fő szempont azok számára, akik elhiszik, hogy hamarosan hatalmas katasztrófák sújtják majd a világot.

A méz ismert jótékony hatásairól Forrás: Thinkstock

A rizs, a méz és az instant rámen lehet a legnagyobb segítség, hiszen ezek nagyon sokáig elállnak, és nem utolsósorban ízletesek is. A szódabikarbóna is sokoldalú összetevő, tehát érdemes belőle nagy mennyiségben tartani.

Tovább hasít a norvég állami vagyonalap

Lassan annyi pénz van a norvég vagyonalapban, hogy már pusztán az összeg kimondása is komoly nehézségekbe ütközik, főleg ha szeretnénk forintra átváltani.

Örülhetnek a norvégok Forrás: Németh András

Az ezer milliárd dolláros pénztömeg még a norvégokat is meglepte. Ez az összeg egyébként forintra átszámolva 256 870 000 000 000, azaz 256,87 billió forintnak felel meg.

Nagyon pozitív hetet zárt a magyar gazdaság

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter történelmi pillanatnak nevezte, hogy 100 pont alá csökkent a CDS-felár. Véleménye szerint a kedvező változás azt jelzi, hogy a magyar gazdaság jó pályán van.

Orbán Viktor miniszterelnök, Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke és Szalay Ferenc polgármester a gyógyszergyár szolnoki üzeme kapacitásbővítő beruházásának avatásán Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Felavatták a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára kapacitásbővítő beruházását, ahol Orbán Viktor arról beszélt, hogy több magyar nagyvállalatra lenne szükség. Végezetül, nem változik a jegybanki alapkamat. A Magyar Nemzeti Bank változatlan szinten, 0,9 százalékon tartja az alapkamat mértékét.

A közösségi média bővíti a fiatalok lehetőségeit

Erdei Pannival és Rácz Barbarával beszélgettünk arról, hogy a fiatalok számára milyen lehetőségeket kínál a közösségi média. Megtudhattuk, hogy az online arculat a modern világban felértékelődni látszik.

Rácz Barbara stylist és blogger Fotó: Katalin Varro Photography

Kiderült az is, hogy ha egy fiatal jól tudja kezelni a különböző oldalakat, és sikeresen tudja építeni saját brandjét, akkor később az üzleti életben is könnyebben boldogulhat.

Hatalmas siker a gázkonvektor cseréjére kiírt pályázat

Az Otthon melege program keretében indult gázkonvektorok cseréjére kiírt pályázat hatalmas sikerrel rajtolt el. Az 1,5 milliárd forintos keretösszegű alprogram célja a lakóépületekben található gázkonvektorok cseréjének elősegítése.

Egy egyetemista állítja egy gázkonvektor hőmérséklet-szabályozó gombját Forrás: MTI/Varga György

Pénteken a nagy érdeklődés miatt felfüggesztették a programot, mert csak Közép-Magyarországon és a Nyugat-Dunántúlon egy nap alatt kétezer kérelem érkezett be. Legközelebb szeptember 25-én, a dél-dunántúli régióban lehet majd vissza nem térítendő támogatást igényelni.

Elképesztő jóslat a világ második leggazdagabb emberétől

Warren Buffett szerint kellően hosszú távon nincs jobb üzlet az amerikai részvényeknél. A pénzügyi guru egy százéves jóslattal állt elő.

Érdemes lehet amerikai részvényekbe fektetni Forrás: AFP/2016 Getty Images/Bryan Thomas

A milliárdos szerint az USA részvénypiaca tartósan emelkedni fog, és a Dow Jones index 100 év múlva elérheti az 1 millió pontot. Az előrejelzések szerint a piac továbbra is növekedni fog, de arra még várni kell néhány évet, hogy megtudjuk igaza volt-e.

A hagyományos autók hamar kimennek a divatból

Egyre jobban terjednek az elektromos autók, de már az ajtónkon kopogtat a modern technológia legújabb vívmánya, az önvezető autó. Tanulmányok szerint 2030-ra az Egyesült Államokban a kocsik által megtett kilométerek 95 százalékát már az elektromos autók hozzák.

Jöhet az elektromos autók és az önvezető kocsik kora Forrás: MTI/EPA/Mike Nelson

Becslések szerint 2025-re az autók 10 százaléka lesz részben vagy teljesen automatizált. Elon Musk korábban azt jósolta, hogy egy évtizeden belül az autók többsége már önvezető lesz.

Letették a Mercedes új képzési központjának az alapkövét

A több mint 3 milliárd forintos beruházást a magyar állam 622 millió forinttal támogatja. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter arról beszélt, hogy a Mercedes ezzel megmutatta, hogy hosszú távon gondolkodik Kecskemétben, Magyarországban és a régióban is.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédet mond a Mercedes-Benz gyár új képzési központja alapkőletételi ünnepségén Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A magyar gazdaság egyik húzóága a járműipar, amelynek teljes kibocsátása az elmúlt évben 25 milliárd euró volt.

Már milliárdos üzletág a spermabank

Már országok közötti szállítás is kérhető, a donor kiválasztása pedig már egy társkereső oldalon való böngészéshez hasonlít. A spermadonorok mellett döntő emberek általában magasan képzettek, viszont türelmetlenek és válogatósak.

Már kedvük szerint válogathatnak a donorok között Forrás: Dreamstime

A kereskedelmi alapon működő spermabankok forgalma 2025-re elérheti az 5 milliárd dollárt is, amelyet az egyértelműen növekvő kereslet valószínűsít.

Olcsóbb lesz a tankolás, jövőre is erősödnek a bérek, és nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) júliusi kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó adataiból kiderül, hogy az üzletek forgalma 4,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi adatokat. Az MNB szerint az infláció csak 2019 közepére érheti el a három százalékot, míg a gazdasági fejlődést idén 3,6, jövőre pedig 3,7 százalékosra becsülik.

Olcsóbb lesz tankolni Forrás: MTI/Beliczay László

Volt jó hír az autósok számára is. 2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol, a gázolaj ára nem változott.