Sikerrel mutatkozott be a Liget Budapest Projekt Münchenben

Városliget majális 2016 május 1-én Városliget majális 2016 május 1-én
Városliget majális 2016 május 1-én
Vágólapra másolva!
Sikeresen szerepelt a Liget Budapest Projekt és a hozzá kapcsolódó Smart Liget rendszer Európa legnagyobb ingatlanos rendezvényén, a müncheni Real Expo Budapest standján október 4. és 6. között., ahol Magyarország okos városainak koncepciói is bemutatkoztak – közölte a beruházást végrehajtó Városliget Zrt. hétfőn.
Vágólapra másolva!

Ismertették, hogy a Real Expo központi témája idén az intelligens urbanizáció volt, a látogatói élményt fokozó és az intézményi üzemeltetést támogató Smart Ligetet telt házas előadásokon mutatták be.

A rendszer hatékonyan és könnyen hozzáférhetően csoportosít szolgáltatásokat és infokommunikációs technológiai megoldásokat, így kényelmesebbé teszi az időtöltést a parkban – írták.

Hozzátették, hogy a Smart Ligethez kifejlesztett alaprendszerre a népszerű digitális szolgáltatások – többek között a Google Maps, a Waze vagy a Bubi – folyamatosan megújuló tartalmakkal kapcsolódhatnak.

Városliget Fotó: Szabó Gábor - Origo

A közlemény szerint a fejlesztéssel a Városliget látogatói kényelmesen megvásárolható kedvezmény- és hűségrendszert vehetnek igénybe, személyre szabott túraútvonalakat és programjavaslatokat kaphatnak, de a Smart Liget az akadálymentességet és a látássérültek közlekedését is segíti.

A tervek szerint a tájékozódást hangos túravezetés fogja támogatni, a kerékpárosoknak kifejlesztett kártyarendszerrel öltözők, zuhanyzók és kerékpártárolók vehetők majd igénybe, az autóval érkezők pedig online parkolástámogatót használhatnak.

Gyorgyevics Benedek vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a Smart Ligettel intézmények és változatos digitális szolgáltatások összefüggő rendszere jön létre. A Városliget pihenést szolgáló városi közpark, zöld oázis, valamint kulturális, szórakoztató, rekreációs intézmények otthona lesz egyszerre - hangsúlyozta.