A Samsung elvesztette a teljes felső vezetését

politics Horizontal corruption
Lee Jae-Yong (C), vice chairman of Samsung Electronics, arrives to be questioned as a suspect in a corruption scandal that led to the impeachment of South Korea's President Park Geun-Hye, at the office of the independent counsel in Seoul on February 13, 2017. / AFP PHOTO / POOL / JUNG Yeon-Je
Vágólapra másolva!
A Samsung háza táján folyamatosan pörögnek a dolgok, de nem feltétlenül a cég számára kedvezően. Néhány hónapja börtönre ítélték a cégbirodalom örökösét, vesztegetés és csalás vádjával, előző évben a csúcstelefonjuk robbant fel, perben állnak az Apple-lel, most pedig lemondott a vezérigazgató.
Vágólapra másolva!

A Samsung bejelentette, hogy rekord bevételt vár a 2017 szeptemberében zárult negyedévben. A bejelentés bizonyára feltüzelte a részvényeseket, azonban ami utána történt, az már kevésbé. Az eset azért olyan ellentmondásos, mert ugyan rekord bevételről beszélnek a vállalatnál, ennek ellenére a vezérigazgató mégis benyújtotta a lemondását.

Jay Y. Lee öt év börtönt kapott csalás és sikkasztás miatt Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Valami tehát nem stimmel, akkor sem, ha a jóslat beigazolódik és tényleg jó negyedévet zár a Samsung.

Miután Jay Y. Lee-t, a cég elnökét a bíróság öt év börtönre ítélte sikkasztász és csalás vádjával, Oh-Hyun Kwon lett a vállalat első embere egészen a mostanáig. Amikor bejelentette lemondását arra hivatkozott, hogy úgy érzi, itt az ideje a váltani a cég életében. A Samsung, a menedzsment becslése szerint a szeptember végén zárult negyedévben 12,8 milliárd dollár működési eredménnyel zár majd.

Oh-Hyun Kwont tavaly nevezték ki a Samsung Display vezérigazgatójának is, ám erről a posztjáról is lemond.