A Cerberus az Alitalia teljes felvásárlását tervezi

Vertical Horizontal labour aviation employment
A picture taken on march 15, 2017 show passengers as boarding an Alitalia - Etihad plane on the runway of the airport of Brindisi. The new company plan features around 2,000 job losses among ground staff, the plan also entails the hiring of 500 flight personnel cabin crew and pilots in the next two years. / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
Vágólapra másolva!
Az amerikai magántőke-befektető cége, a Cerberus Capital Management felvásárlási ajánlatot tett az Alitaliára, ez lehetővé tenné az olasz zászló alatt működő légitársaság fennmaradását és függetlenségét.
Vágólapra másolva!

A Cerberus ajánlata egy héttel azután érkezett, hogy a potenciális konkurens vevők, köztük az EasyJet és a Lufthansa kötelező erejű ajánlatokat nyújtottak be az Alitaliára, vagy annak szétdarabolt részeire a római hatóságoknak.

Az Alitalia májusban jelezte összeomlását, ezután három, a kormány által kinevezett biztos segítette a cég működését, valamint meghosszabbított egy 900 millió eurós áthidaló kölcsönt is a cég számára, hogy szeptemberig folytathassa működését.

A Cerberus úgy döntött, hogy nem nyújt be kötelező érvényű ajánlatot, mert túlzottan korlátozónak ítélte a nyilvános pályázat feltételeit.

Alitalia repülőgépe Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

De a New York-i székhelyű kivásárlási csoportot továbbra is érdekli a veszteséges légitársaság felvásárlása, ha átfogóan átszervezhető – adta hírül egy meg nem nevezett forrás. Hozzátette, hogy a Cerberus az elmúlt néhány hónapban tanulmányozta az Alitaliát, és számos beszélgetést folytatott a biztosokkal.

A Cerberus azt sugallta, hogy hajlandó lenne egy "alacsony kilenc számjegyű" összeget ajánl az Alitaliáért, 100 és 400 millió euró között.