Az MNB 6 millió forintra büntette a Mátra Takarékszövetkezetet

2016. 08. 18. Budapest Illusztráció MNB Magyar Nemzeti Bank Szabadság tér 9. Épület, Magyar Nemzeti Bank (MNB) Magyarország központi bankja
Magyar Nemzeti Bank (MNB) Magyarország központi bankja. 2016. 08. 18.
Vágólapra másolva!
Az MTI információi szerint az Magyar Nemzeti Bank (MNB) 6 millió forintos bírságot szabott ki a Mátra Takarékszövetkezetre. A Jegybank közleménye szerint az intézmény több ponton is törvénysértést követett el.
Vágólapra másolva!

Az MNB által kiadott közleményéből kiderül, hogy a Mátra Takarékszövetkezetet többek között a keretszerződés megkötését megelőző tájékoztatásra, a keretszerződés tartalmára, a felelősségi és kárviselési szabályokra, a fizetési művelet összegének visszatérítésére, a pénzforgalmi számlanyitásra, a kedvezményezett ügyfelek fizetési számláján történő haladéktalan jóváírásra, a hatósági átutalások kezelésére, valamint az ügyfelek tájékoztatására vonatkozó rendelkezéseket is megsértette.

Magyar Nemzeti Bank (MNB), Magyarország központi bankja Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az MNB szerint a jogszabálysértés több esetben huzamosan, a hitelintézet szerződési feltételeit rögzítő dokumentumokba, informatikai rendszerébe, illetve belső eljárásrendjébe építetten állt fenn.

A jegybank a büntetés terhe mellett kötelezte a Mátra Takarékszövetkezetet, hogy 2018. február 28-ig orvosolja a jogszabálysértéseket.