Futószalagon gyártják a milliárdosokat Ázsiában

offshore
Felfoghatatlanul hatalmas pénzeket nyelnek el az adóparadicsomok
Vágólapra másolva!
Ázsiában a milliárdosok által birtokolt vagyon 2016-ban meghaladta a 6000 milliárd dollárt. Minden másnap új milliárdos születik valahol a kontinensen és éves szinten 17 százalékkal nő a gazdagok száma, derül ki a UBS tanulmányából.
Vágólapra másolva!

Az ázsiai milliárdosok leginkább a pénzügyi és a technológiai szektorból kerülnek ki. A kontinens elképesztő 17 százalékos növekedést tud felmutatni a leggazdagabbak körében és statisztikailag minden másnap születik új milliárdos.

Illusztráció Forrás: Imaginechina/Xu jingbai - Imaginechina/Xu Jingbai

Meglepő módon Ázsiában nem nő a szakadék a gazdagok és az átlagemberek között. Josef Stadler a UBS munkatársa rámutatott a tényre, hogy az 1500 ázsiai milliárdos nagyjából 28 millió embert foglalkoztat, az általuk véghezvitt innováció pedig nagyban segíti a régió gazdasági előrelépését.

A Bloomberg nemrég arról írt, hogy Ázsia már a milliárdosok számában is megelőzte az Egyesült Államokat. Az ő számításaik szerint, ha minden így halad tovább,

akkor négy éven belül Ázsia birtokolhatja a világ vagyonának legnagyobb részét.

A hatalmas előrelépés részben Kínának köszönhető. A geopolitikai stabilitás, a növekvő ingatlanárak, az infrastruktúra fejlesztése és a középosztály megerősödése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre gazdagabbá váljon a régió.

Illusztráció Forrás: Imaginechina/Liang Zhen

A UBS befektetési igazgatója szerint több dologtól is függ a kontinens további fejlődése. Szerinte az egyik nagy kérdés az lesz, hogy miként áll majd át az új bevételi forrásokra a kínai állami befektetésekkel felpumpált gazdaság.

Az új milliárdosok kétharmadát Kína és India adja.

Érdekes még, hogy sokkal gyorsabban gyarapítják pénzüket azok, akik maguk csinálták meg a szerencséjüket és nem a családi kapcsolataikat használták fel ehhez. A statisztikák szerint csak Kínában minden harmadik héten valakiből milliárdos lesz.