Íme a vonat, amelyhez komornyik is jár

Japan’s luxury sleeper train Shiki-shima to debut
A photo shows the newly luxury sleeper train “Train Suite Shiki-shima” unveiled to media during a test-drive event from JR Ueno Station to JR Utsunomiya Station on April 26, 2017. East Japan Railway Co. is scheduled to begin operation of Shiki-shima in May 1. The three-day trip plan includes sightseeing between Ueno Station and Aomori Station, which cost 1,050,000-500,000 yen (US$ 9,545-4,545) per person. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Míg az Emirates, vagy a Cathay Pacific légitársaság a prémium minőségű repülőjárataival hívja fel magára a figyelmet, addig a Kelet-Japán Vasúti Vállalat a Train Suite Shiki-shima névre keresztelt luxus vonatával.
Vágólapra másolva!

A vállalat 2-4 napos vonatkirándulásra invitálja a vastag pénztárcájú utasokat. A vonatjegy ára meglehetősen borsos: 4 200 és 12 500 dollár (1,1 és 3,1 millió forint) között mozog.

Viszont a jegyár tartalmazza a félig privát lakosztályokat, Michelin-csillagos séf által kézzel készített ételeket, komornyikot, valamint napi városnéző kirándulásokat.

Train Suite Shiki-shima Forrás: AFP/Str

A vonat ajtaja arany borítású, tíz kocsiból áll, amelyekben van egy társalgó, étkezőkocsi, valamint két olyan kocsi, amelyből csak és kizárólag a tájat lehet csodálni.

17 kabin áll az utasok rendelkezésére, a fürdőszobákat pedig az ötcsillagos szállodák ihlették.

Ötcsillagos élmény Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Taketo Oishi

A társalgóban élő zene fogadja a pihenni, olvasni vagy beszélgetni vágyókat.

Elsőosztályú kilátás Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Taketo Oishi

A Train Suite Shiki-shima vonat ráadásul csupán 34 utast képes szállítani, így biztosan nem lehet gond a zsúfoltsággal.

Luxusvonat Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Keita Ijima

A jegyeket 2018 júliusától kezdik majd értékesíteni, ennek a rendszere szintén különleges: a leendő utazóknak kérvényezniük kell az utazást, viszont a cég egy lottó jellegű sorsolás keretében választja ki a szerencsés utazókat.