Lenyúltak 30 millió dollárt, megroppant a bitcoin

2017.11.21. 11:21

A bitcoint és az egyéb virtuális fizetőeszközöket sokan a biztonság és az anonimitás miatt választják. Azonban úgy tűnik, hogy hackertámadások miatt több milliárd forintnyi pénz tűnt el, emiatt a bitcoin árfolyama is megingott.

A Tether egy informatikai startup vállalkozás, amely kriptovalutákkal foglalkozik. A Coindesk azt közölte a hét elején, hogy a cég biztonsági rendszerét feltörték, és 30,95 millió dollárnyi virtuális pénzt tűnt el.

Ez átszámolva 8195 millió forint. 

A Tether – azóta már egy törölt – közleményben tette közzé, hogy rosszindulatú, külső támadás érte az oldalt, és így tűnt el a hatalmas értékű „valuta".

IllusztrációForrás: Shutterstock

A közleményben kitérnek arra is, hogy a vállalat megpróbálja megakadályozni, hogy az eltulajdonított kriptovaluták valahogy kikerüljenek a nyílt piacra - írja a CNBC.

A hírre komoly esésbe kezdett a bitcoin, amely 8250 dollárról 430 dollárt esve 7900 dollár alá zuhant.

Azóta a bitcoin árfolyama korrigált, egy virtuális érme 11 órakor 8211 dollár volt.

A bitcoin árfolyamán jól látható a törésForrás:Coindesk

Nemrég arról írtunk, hogy azokat a tárolóegységeket, amelyeken bitcoinok vannak, egy rejtélyes és áthatolhatatlan svájci katonai bunkerben őrzik.

Emellett fontos megemlíteni, hogy a budapesti Corvinus Egyetem MNB tanszéke a napokban rendezte meg első nemzetközi konferenciáját a digitális pénzek témakörben.

A meghívott előadók egyik része a jegybanki digitális pénzek lehetőségeiről és veszélyeiről beszélt, míg a rendezvény második részében a virtuális pénzek – mint például a bitcoin – működéséről és lehetőségeiről adtak elő piaci szereplők.