Varga: Magyarország és a Siemens együttműködése kiemelkedően eredményes

Varga Mihály
Budapest, 2017. november 22. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b) és Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatósági tagja a Siemens magyarországi jelenlétének 130. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a budapesti Magyar Vasúttörténeti Park Orient Csarnokában 2017. november 22-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Magyarország és a Siemens már több mint egy évszázados együttműködése nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően eredményes - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten, egy rendezvényen.
Vágólapra másolva!
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatósági tagja a Siemens magyarországi jelenlétének 130. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a budapesti Magyar Vasúttörténeti Park Orient Csarnokában Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Siemens név a magyar emberek számára a magas minőséget, a megbízhatóságot és a legújabb műszaki megoldásokat jelenti - jelentette ki Varga Mihály a Siemens magyarországi jelenlétének 130. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

- tette hozzá, ami szerinte azért is fontos, mert a kormány arra törekszik, hogy Magyarország megállja a helyét a legfejlettebb ipari országok között, legyen szó az ipari termelésben alkalmazott technológiákról, a támogató üzleti környezetről vagy a megfelelően képzett munkavállalókról.

Varga Mihály kiemelte:

a magyar gazdaság eredményei, a stabil növekedés mind azt mutatják, hogy az ország jó irányba halad,

ugyanakkor a tárca vezető szerint felzárkózásnak további lendületet kell adni. Erre ad lehetőséget az ország gazdaság- és iparstratégiája, az oktatási és a szakképzési rendszer átalakítása, valamint a kormány és az iparvállalatok közti együttműködés területeinek szélesítése - ismertette.

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy

a kormány folytatja a támogató gazdaságpolitikát,

ugyanis segíteni akarja a magyar és a Magyarországon működő vállalatokat abban, hogy minél jobban felkészülhessenek, a jövő, az ipar 4.0 kihívásaira. Ebben a munkában fontos szerep hárul az országban működő nagyvállalatokra, hiszen ezek a cégek amellett, hogy nem követői, hanem alakítói a technológiai fejlődésnek, elkötelezettek Magyarország mellett.

- tette hozzá.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára, Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatósági tagja, valamint Dale A. Martin a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezzel kapcsolatban Varga Mihály megjegyezte, hogy

Magyarország legjelentősebb gazdasági partnere Németország.

Az országban működő német nagyvállalatok súlyukat és az általuk képviselt magas technológiai szintet tekintve is komoly hatást gyakorolnak a magyar gazdaság fejlődésére.

Varga Mihály a kormány nevében elismerését fejezte ki a Siemens vállalat vezetőinek és munkatársainak a már elért eredményekhez és azt mondta: "bízik abban, hogy a következő 130 évben is hasonló sikereket érnek majd el".

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója arról számolt be, hogy

a Siemens magyarországi története 130 évvel ezelőtt, 1887-ben ezen a napon kezdődött.

A cég az elmúlt 130 évben arra törekedett és a jövőben is arra törekszik majd, hogy jó hatást gyakoroljon Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődésére - hangsúlyozta.

Dale A. Martin elmondta:

a Siemens Magyarországon mintegy 3500 munkavállalót foglalkoztat

és tevékenysége kiterjed az energiatermelés, az energiatovábbítás, az ipari automatizálás, az épülettechnológia, a közlekedés és infrastruktúra, az egészségügy és a szoftverfejlesztés területére.