Mérföldkőhöz érkezett az egyik legnagyobb oktatási beruházás

egyetem
Kecskemét bokréta ünnep
Vágólapra másolva!
A régió legnagyobb beruházásának keretében kibővítik a kecskeméti Neumann János Egyetemet, az új épület a gazdaságtudományi karnak ad majd otthont. A campus 5,5 hektáron közel 12 milliárd forintból épül, és nemcsak a város, hanem a régió történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási beruházása. A projekt egyik fő támogatója a Magyar Nemzeti Bank.
Vágólapra másolva!

A gazdaságtudományi karnak is helyet adó, új campus épületegyüttessel bővül a kecskeméti Neumann János Egyetem. A campus februárban kezdődött építkezése nemcsak a város, hanem a régió történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje,

az oktatási épület kivitelezését az 5,5 hektárnyi területen a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyílt közbeszerzési eljárás útján nyerte el. A kivitelezési szerződés értéke 11,9 milliárd forint.


Az oktatási épületben összesen 226 helyiséget alakítanak ki, többek között létesül egy 824 négyzetméteres aula, 11 szemináriumi terem, 41 iroda, két 120 fős közepes előadó, valamint tanszékvezetői irodák, tanszéki könyvtár és konzultációs szobák is.

Palkovics László oktatási államtitkár a kecskeméti Neumann János Egyetemen. Forrás: Optimabudapest.hu

Az innovatív oktatási épület rendelkezik majd vizualizációs teremmel, stúdióval és egy tőzsdetojásnak elnevezett pénzügyi elemzőközponttal is.

Az épület az egyetemi oktatási funkció mellett konferenciák, előadások, kiállítások, szakmai továbbképzések és egyéb nyitott rendezvények helyszínéül is szolgálhat majd.

A tegnapi bokréta-avató ünnepségen Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a duális képzés kecskeméti modell, amelyet már az egész országban sikeresen bevezettek.

A kecskeméti Neumann János Egyetem bővítése közel 12 milliárd forintba kerül. Forrás: Optimabudapest.hu

Dubéczi Zoltán, a jegybank oktatási igazgatója bemutatta a jegybank oktatási tevékenységét, elmondta, hogy

ebben a tanévben már 1500 diáknak biztosítanak ösztöndíjat, valamint számos magyar és külföldi egyetemmel kötöttek együttműködési megállapodást.

Dubéczi Zoltán, az MNB oktatási igazgatója. Forrás: Optimabudapest.hu

A jegybank és az alapítványok egy komplex pályázati rendszert hoztak létre, amelynek az alapja a kiválóság. A Neumann János Egyetem esetében az MNB, mint duális vállalati partner vesz részt, idén 43 diák tanul a programban. Kiemelte, hogy az MNB által létrehozott Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány jelentős ösztöndíjakkal támogatja az egyetemi oktatást.