Budapest lesz a startupok fővárosa

Budapest, 2017. július 11. Táncosok a vizes világbajnokság július 14-i összművészeti nyitóelőadásának fotós főpróbáján a Lánchíd pesti hídfőjénél, háttérben a budai Vár 2017. július 11-én. A 17. FINA-világbajnokságot július 14. és 30. között Budapesten és Balatonfüreden rendezik. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az év egyik legfontosabb régiós startup eseményének ad otthont Budapest,  Magyarország 2017-es V4 soros elnökség hivatalos programjaként 2017. november 30-a és december 1-je között a magyar fővárosban találkoznak a kelet-közép-európai térség startup és innovációs ökoszisztémájának legmeghatározóbb szereplői, írja az MTI.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint az idén először, hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő V4 Startup and Innovation Tour melynek célja,

hogy Budapest a régió meghatározó innovációs központjává váljon és felkerüljön a nemzetközi startup térképre.

Az eseménysorozat a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő, az Enterpise Hungary, valamint a Magyar Kereskedőház Innotrade programjának együttműködésében valósul meg, ami nemcsak az innovatív vállalkozások, de Magyarország gazdasági- és diplomáciai életében is fontos szerepet tölt be.

illusztráció Forrás: MTI/Illyés Tibor

A november 30-án és december 1-jén a Várkert Bazárban tartandó záróeseményt megelőzően Pozsonyban, Prágában és Varsóban került megrendezésre a V4 Startup and Innovation Tour Fastlane programsorozat.

A V4 Innovation and Startup Tour Fastlane eseményein a régió legjobb inkubátorai, akcelerátorai, kockázatai tőkealapjai, angyal befektetői vitatták meg a közép-kelet-európai innovációs ökoszisztéma kihívásait és lehetőségeit az állami döntéshozókkal írják a közleményben.