A tévé legjobban fizetett színésznője igazi üzletasszony is

Build Presents Sofia Vergara Discussing The EBY Lingerie Line GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment Celebrities FASHION
Nagy családban nőtt fel, öt testvére Totinak becézte
Vágólapra másolva!
A Modern család sztárja, a kolumbiai Sofia Vergara nem csak szerepei miatt híres, hanem vállalkozói kedve és társadalmi szerepvállalása okán is.
Vágólapra másolva!

A színésznő legújabb vállalkozása, az EBY, fehérneműket szállít házhoz, miközben a nettó árbevétel 10 százalékát mikro finanszírozású kölcsönként kínálja női vállalkozók számára.

– nyilatkozta Vergara.

Sofia Vergara Forrás: AFP/2017 Getty Images/Nicholas Hunt

A Forbes magazin szerint az elmúlt hat év legjobban fizetett színésznője június végéig 41,5 millió dollárt keresett. Az adatok szerint Vergara jövedelmének csupán negyedét teszi ki a sorozat, a többit filmekből, előadásokból, engedélyezési szerződésekből, valamint saját vállalkozásaiból kereste meg.

„Olyan nőként, aki a karrierjét vállalkozásokkal építette fel, az üzletet tartom a leglogikusabbnak, hogy ezzel más nőknek is segítsek” – mondta Vergara.

A színésznő 1998-ban alapította Luis Balaguerrel közösen a Latin World Entertainment (LWE) tehetséggondozót, kihasználva a lehetőséget, hogy a szórakoztatóiparban kevés ügynök képviselte a latin feltörekvők érdekeit.

Sofia Vergara Forrás: AFP/Getty Images/Mike Windle

A Los Angeles-i székhelyű LWE-hez jelenleg a spanyol nyelvű televíziózás legnagyobbjai kötődnek.

Vergara egyik korábbi vállalkozása, a Raze digitális médiavállalat, amely a latinokat helyezi középpontba. A céget Emiliano Calemzukval, a Fox Televízió korábbi elnökével közösen alapította.