Bővíti alkalmazottainak számát a Facebook Londonban

2017.12.04. 13:03

A Facebook 800 új munkatárssal bővíti londoni központját – ezzel a dolgozók száma 2.300-ra emelkedik. Valamint a cég új irodája helyet kínál brit központú startupoknak – tudatta a cég.

A cég ezzel számos olyan technológiai nagyvállalat példáját követi, amelyek nem kivonulnak, hanem éppen megduplázzák londoni jelenlétüket – annak ellenére, hogy Britannia és az Európai Unió viszonya még nem tisztázott. London lesz ezáltal a cég legnagyobb nem amerikai területen lévő mérnöki központja.

Az országunkba vetett bizalom jele, hogy az olyan innovatív vállalatok, mint a Facebook, itt fektetnek be" – nyilatkozta Philip Hammond brit kancellár.

IllusztrációForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/J.W.Alker

A brit kormány jelenleg erősen lobbizik a tech vállalatok alkalmazottaiért. London kész megduplázni a magasan képzett munkavállalók rendelkezésére álló vízumok számát, beleértve a speciális technológiai területek szakértőit.

A Facebook, a Snap és a Google is bejelentette, hogy növelik alkalmazottaik számát a szigetországban,ezzel együtt az Apple több mint 45 ezer négyzetméternyi irodát bérel már Londonban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK