Alapítványt hozott létre egymilliárd forintos tőkével Wáberer György

Wáberer György avatás beszél elnök Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS igazgató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Balatonvilágos, 2015. május 28. Wáberer György, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (KKFE) elnöke, a Waberer's International Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Waberer's új üzemi üdülőjének avatóünnepségén Balatonvilágoson 2015. május 28-án. A 100 szobás, saját partszakasszal rendelkező szállodát a munkavállalók üdültetésére fogják használni. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Hátrányos helyzetű emberek társadalmi esélyegyenlőségének biztosítására alapítványt hozott létre egymilliárd forintos tőkével Wáberer György vállalkozó.
Vágólapra másolva!

Az alapítvány közleményében írta, hogy a Miskolci Törvényszék nyilvántartásba vette Wáberer György vállalkozó magánalapítványát, amelynek

célja a hátrányos helyzetű emberek társadalmi esélyegyenlőségének biztosítása anyagi eszközökkel és természetben nyújtott támogatásokkal.

Az alapítvány vagyona egymilliárd forint. Székhelye a zempléni Füzér.

Wáberer György Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


Ismertették: az alapítvány vagyonának minden forintja közvetlenül segíti a beteg gyermekeket nevelő és megélhetési gondokkal küzdő családokat, hozzájárul tehetséges gyermekeik iskoláztatási költségeihez. A kuratórium által vezetett alapítvány ítéli oda a beteg gyermekek otthoni ápolásához szükséges eszközök beszerzési költségeit, gondoskodik a tehetséges, de nélkülöző gyermekek oktatásáról és hozzájárul a hátrányos helyzetű családok életminőségének javításához.