Még karácsonyig kézhez kapják a nyugdíjasok az Erzsébet-utalványt

erzsébet utalvány fizetés Nemzeti Üdülési Alapítvány Adni jó! Árpádházi Szent Erzsébet
Budapest, 2012. január 20. Erzsébet-utalványok a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Adni jó! Árpádházi Szent Erzsébet gyermekrajz-pályázatának díjátadó ünnepségén, az Országházban. Az első helyezett rajz rákerül az utalványt tartalmazó borítékokra. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Harmincmilliárd forintot költenek a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványokra, ez tartalmazza a 2,7 millió érintett utalványának összegét, valamint az eljuttatás és a gyártás költségét – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence fontosnak nevezte, hogy ha Magyarországon végre "jobban mennek a dolgok", akkor mindenki érezze az ország erősödését, ezért kapnak, ahogy tavaly, idén is 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

Erzsébet-utalvány Forrás: MTI/Soós Lajos

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor a nyugdíjasokkal kapcsolatban csak megszorításokról, vagy egyhavi nyugdíj elvételéről beszéltek - fogalmazott az államtitkár hozzátéve, hogy most már sokkal jobb, hogy nyugdíjemelésről, nyugdíjprémiumról, és Erzsébet-utalványokról tudnak beszélni.

Hozzátette, hogy nyugdíjprémiumot Magyarország történetében először idén fizettek ki.

Kérdésekre válaszolva közölte, több mint 27 milliárd az utalványok összege és valamivel több, mint 2 milliárd forint az eljuttatás és gyártás költsége. Az utalványokat 2018. december 31-ig lehet felhasználni.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője azt közölte, az utalványok felét már kézbesítették, vagy megpróbálták kézbesíteni.

Ha a postás nem találja otthon a nyugdíjast, akkor értesítőt hagy hátra, és a posta tíz munkanapig megőrzi a küldeményt – mondta.

Karácsonyig biztosan be tudják fejezni az utalványok kézbesítését – tette hozzá a szóvivő.