Az amerikai óriáságy letarolta a piacot

2017.12.11. 14:55

Ana Pekarovic belsőépítészként olyan matracot álmodott meg, amin az egész család kényelmesen elfér. Az Ace Collection 2750 dollárért kínálja 3,6 méter széles, és 2 méter hosszú matracot, ami kétszerese az eddigi nagyméretű matracoknak.

Ana Pekarovic megálmodott egy óriási matracot. A tervezőnő a termékről először csupán egy fotót tett közzé, mégis több mint másfél millióan látták a közösségi médiában. A tervező azóta több száz megrendelést, és több ezer emailt kapott – az első matracokat január elején fogják kiszállítani.

Az Ace Size matracForrás: acesize.com/Amy Bartlam

Pekarovic húsz éve foglalkozik lakberendezéssel; az ötletet ügyfelei adták, akik panaszkodtak, hogy bár nagy ágyban alszanak, mégis kicsinek tartják.

Az embereknek több helyre van szükségük. A gyerekek az ágyra ugrálnak, hogy tévét nézzenek, vagy mesét olvastatnak a szülőkkel. Mások a kisállataikkal szeretnének aludni, de úgy, hogy valaki lelógna a matracról– nyilatkozta Pekarovic a Moneyish-nek.

Pekarovic felkereste a matracokkal foglalkozó üzleteket, ahol azt tapasztalta, hogy a nagyméretű matracok akár több 10 ezer dollárba is kerülhetnek. Ezért egy olyan gyártóval kötött megállapodást, amellyel már korábban is dolgozott. Létrehoztak egy teljes garnitúrát: matracot, ágykeretet, rugókat, és ágyneműket. A teljes szett így 4 ezer dollárba (1 millió forint) kerül.

Ace SizeForrás: acesize.com/William Maccollum

Ez luxuscikk, de azt szeretném, ha mindenki számára elérhető lenne – mondta Pekarovic.

Reisha Delug, aki segített a tesztelésben, azért rendelte meg az ágyat, mert hároméves fia, és a terrier kutyájuk is folyton az ágyban vannak velük. A második terhessége alatt pedig sokkal többet tudott pihenni a nagyobb matracnak köszönhetően. Delug szerint megéri az árát a 4 ezer dolláros ágy.

Az ágy méretének olykor semmi köze az alváshoz, ügyfeleimnek nagyobb térre van szükségük – tette hozzá.

Az emberek 8-12 órát töltenek egy nap az ágyban, ez a legnépszerűbb hely egy otthonban, ezért nagyon kényelmesnek és megfelelő méretűnek kell lennie. Nagyobb értelme van, mint több ezer dollárt elkölteni egy olyan kanapéra, amit naponta csak pár óráig használunk – foglalta össze Delug.

KAPCSOLÓDÓ CIKK