Ez a virtuális pénz még a bitcoint is lenyomja

Litecoin, Bitcoin
A view of Bitcoin and Litecoin physical token and U.S. Dollar (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Kétség kívül, a bitcoin nagyon jól teljesít az utóbbi időben, de van egy kevésbé ismert kriptovalulta, ami még nála is jobban. A Litecoin lehet a következő sikertörténet a virtuális pénzek folyamatosan változó piacán. Az hogy lufi, vagy sem, valószínűleg hamar kiderül, de nem lehet szó nélkül elmenni az időszakos sikerek mellett sem.
Vágólapra másolva!

Komolyan kilőtt a Litecoin, a kriptovaluta amiről eddig kevés szó esett, de most már ideje beszélni róla, mert figyelemreméltó erősödést produkált, és nemcsak az elmúlt napokban, hanem az egész évet tekintve.

Minössze öt napja, a Litecoin 90 dollárt ért, ma már 390 dollárért kereskedtek vele.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Manuel Romano

A 333 százalékos erősödést öt nap alatt hozta a virtuális pénz, főleg két kiemelkedő napnak köszönhetően. Az előző hét csütörtökén 39 százalékot emelkedett az értéke, majd vasárnap folytatódott a jó sorozat, amikor még 29 százalékkal pakolt rá a Litecoin és így elérte a 390 dollárt.

A csúcs után egy kissé visszaesett a kriptovaluta, 382 dollárra. Ezután a Coinbase kereskedőplatform leállította a Litecoinhoz kapcsolódó összes tranzakciót, egyelőre nem tudni miért.

A bitcoin növekvő népszerűsége miatt egyre nehezebben működik a köré épített rendszer, a felhasználók panaszkodnak a tranzakciók lassúságára és az dráguló tranzakciós költségekre. Éppen ezért fordultak sokan az alternatívák felé és ezzel is magyarázható az Ethereum és a Litecoin fokozatos értéknövekedése.

illustráció Forrás: AFP/NurPhoto/Manuel Romano

A Litecoin gyorsabb hálózatot és alacsonyabb tranzakciós költségeket kínál a felhasználóknak.

A Coinbase nevű digitális fizetőeszköz kereskedési oldal is nagyban befolyásolja, hogy mely virtuális valuták teljesítenek jól. A Coinbase nemrég megelőzte a Youtube-ot az Apple App Store-jában, vagyis ezt az alkalmazást töltik le a legtöbbször naponta.

A hatalmas érdeklődés a digitális valuták iránt rengeteg új felhasználót vonz az oldalra, ami nagyon segít az Ethereum, bitcoin, Litecoin triónak, mivel a platformon jelenleg csak ezzel a három valutával lehet kereskedni.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Manuel Romano

A Forbes magazin szerint a vevők egyre jobban kezdik kiismerni a piacot, ezért sokan nagyobb lehetőséget látnak már a Litecoinban, mint a bitcoinban.

Összességében ezek a tényezők segítettek a Litecoinnak, hogy egy év alatt elképesztő, 9023 százalékos növekedést produkáljon.