Óriási nagyságú irodaterületek épülnek jövőre

trigránit, millenium towers
A vállalat egyik fejlesztése, a Millenium Gardens látványterve
Vágólapra másolva!
2017-ben főként lengyelországi fejlesztésekkel ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a TriGranit, Közép-Európa egyik jelentős ingatlanplatformja, miközben számos régiós projekt előkészítésére, valamint széleskörű bérbeadási tevékenységére is fókuszált - írja a vállalat közleményében. A cég közép-európai, vezető irodafejlesztési projektjei meghaladják a 140 ezer négyzetmétert a ténylegesen bérlő által használt terület (GLA) tekintetében. Ebből 80 ezer négyzetméter iroda kivitelezése már 2018-ban elkezdődik.
Vágólapra másolva!

A TriGranit meghatározó irodafejlesztései között szerepel a budapesti Millennium City Center záró eleme a Duna partján, a Millennium Gardens irodaépület, amely 2011 óta a vállalat első fejlesztése Magyarországon. Az A-kategóriás irodaépület mintegy 37.300 négyzetméteren várja majd leendő bérlőit. A cég emellett Pozsonyi üzleti negyedében is jelen van, a Nove Mesto körzetben fejleszt egy 11 emeletes irodaépületet.

Lengyelországban is fejlesztenek

Az élénk krakkói irodapiacnak köszönhetően, a vállalat további két irodaépület fejlesztését is tervezi a városban. Az egyenként majd 10 ezer négyzetméter GLA bérbeadható területtel rendelkező épületek előkészítése már folyamatban van, a kivitelezési munkálatok pedig 2018-ban, illetve 2019-ben indulnak.

Emellett 2019-ben elkezdődhet a katowicei Silesia Towers kivitelezése,

amely a korábbi fejlesztésű Silesia City Center mellett helyezkedik majd el, összesen 40 ezer négyzetméternyi bérbeadható területtel bővítve a város irodakínálatát.

A vállalat egyik fejlesztése, a Millenium Gardens látványterve Forrás: TriGránit

Eredményes volt a bérbeadás

A csoport aktív évet zárt bérbeadási szempontból is.

Év közben összességében közel 22 ezer négyzetméternyi bérbeadható területen hosszabbítottak vagy bővítettek irodát a bérlők,

és több, mint 8 ezer négyzetméternyi irodaterületen kötöttek új bérlői szerződéseket a vállalat házaiban.

Mindezeken felül a vállalat 2017-ben öt rangos díjat nyert el, amelyek között 2 rangos különdíj is szerepelt: ezeket a budapesti Millennium City Center, valamint a krakkói Bonarka City Center és Bonarka for Business kapta a XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton.