Félelmetes vagyonok, csőd és szaúdi fordulat - ez történt idén a világgazdaságban

2017.12.30. 20:03

Elon Musk elszabadul

Már 2017 előtt is korunk Vasemberének nevezték Elon Muskot, azonban 2017-ben fontos mérföldkőhöz érkezett a gazdag innovátor. A vállalkozó szeme előtt több cél is lebeg: egyszerre szeretné megreformálni a földi és az űrközlekedést is.

Leghíresebb cége a Tesla azonban elkezdett kétséget kelteni a befektetőkben. Az idei év nagy durranásának szánt Tesla Model 3, azaz olcsó elektromos autó szériagyártása akadozik, és nem tudja a vállalat teljesíteni az előre megadott rendelési időket.

A késlekedés miatt rengeteg pénz csúszik ki a vállalat kezei közül, ezért Elon Musk már idén bemutatta a Tesla elektromos kamionját és roadsterét is. Egyesek ezt a vállalat őrült innovációs tempójának tudják be, míg mások csalinak vélik, hiszen így a befektetők könnyebben tesznek pénzt a vállalatba.

Tesla Model 3Forrás: Tesla

Természetesen Elon Musk többi projektje sem szünetelt 2017-ben. A SpaceX több sikeres küldetést is végrehajtott, és a cégvezető jóslata szerint már 2025-ben embert küldenek a Marsra. Emellett megkezdte a fúrásokat a Boring Company, amelynek segítségével gyakorlatilag gigantikus futószalagok épülnek a városok között a föld alatt.

Emellett a Tesla nem csak az autók fejlesztésével foglalkozik, hanem az új típusú akkumulátorok és napelemek terén is jól halad. Az esztétikus cserép méretű napelemek például a jövő házain várhatóan alapkellékek lesznek. Hogy miképp fognak a Tesla értékesítései alakulni 2018-ban, azt még nem tudni, de egy biztos: Elon Musk folytatja azt, amit elkezdett.

Következő: A XXI. ipari forradalom