Az utasoknak és a MÁV-nak is bejött az árcsökkentés

bkk, máv, jegy, automata,
Fiatalok jegykiadó automatánál vásárolnak vonatjegyet a Déli pályaudvaron.
Vágólapra másolva!
A téli menetrendváltással újabb kedvezményeket vezetett be a MÁV-START az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt menetjegyekre. Az 5, 10, illetve 20 százalékos árcsökkentésnek köszönhetően jelentősen, 24 százalékkal nőtt a jegykiadó automatákból értékesített, 44 százalékkal pedig az e-vonatjegyek száma - olvasható a MÁV-START közleményében
Vágólapra másolva!

December 10-től öt százalékkal kerülnek kevesebbe a jegykiadó automatából megvásárolt jegyek.

Ennek hatására 24 százalékkal emelkedett a jegykiadó automaták forgalma a bevezetést követő egy hétben, az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az otthon kinyomtatott vagy mobileszközökön bemutatott e-jegyek ára 10 százalékkal csökkent, és a számok azt mutatják, hogy 44 százalékkal több e-vonatjegyet vettek az utasok, mint 2016 azonos időszakában.

Fiatalok jegykiadó automatánál vásárolnak vonatjegyet a Déli pályaudvaron. A karácsonyi, december 23-i helyjegyköteles vonatjáratok már elővételben zsúfolásig megteltek. Forrás: MTI/Beliczay László

A @ jellel jelölt vonatokra 20 százalékos kedvezményt biztosít a vasúttársaság a decemberi menetrendváltástól, a lépés eredményeként közel 3500 jegyet vásároltak a csúcsidőn kívüli járatokra.

A 15 százalékos e-Balaton- és e-Velence-kedvezményt még a nyáron vezette be a MÁV-START, és a pozitív fogadtatást látva döntött a kedvezmény további növeléséről és kiterjesztéséről.
Az árcsökkentés célja az utasok kényelmének fokozása, igényeik jobb kiszolgálása, a korszerű értékesítési csatornák népszerűsítése, valamint a vasúti közlekedés még vonzóbbá tétele.

A kedvezményekről ezen a linken talál bővebb információkat:
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vasuti-kedvezmenyek-mindenki-kedvere-5-10-vagy-akar-20

A menetrendváltásról, illetve a további kedvezményekről ezen az oldalon olvashat:
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas-nemzetkozi-utazas/uj-kedvezmenyek-erkeznek-uj-vasuti-menetrenddel