Itt az új szolgáltatás, ami a gazdag elit köré épül

Emirates luxus
BERLIN - JUNE 09: Visitors walk by a stewardess at the bar in the first class section of an Emirates Airbus A380 at the ILA Berlin Air Show on June 9, 2010 in Berlin, Germany. Emirates announced the day before that it will increase its order for the A380 to a total of 90 aircraft. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az utazó elit számára, akiknek idejük kevés, de a pénzük rengeteg, most egy teljesen új lehetőség jelent meg az úgynevezett fixereknek köszönhetően. Ők azok, akik komoly kapcsolati rendszerrel, gyors gondolkodással rendelkeznek, és a lehetetlent is képesek megcsinálni.
Vágólapra másolva!

A leggazdagabbaknak egész kontinenseken átívelő "életmód-menedzsment" csapatai vannak. Ők azok, akik megszervezik az utazásokat, felhasználják kapcsolati tőkéjüket, hogy bevigyenek valakit a társasági életbe, és persze elintézik a meghívást a legfelkapottabb eseményekre.

Jaclyn Sienna India a luxus utazási cég, a Sienna Charles alapítója nem mondhat nemet ügyfeleinek, ha meg akarja őket tartani, és ezért a lehetetlenre is képes. Hónapok óta telt házas szállodákban szerez szobát, vagy éppen privát vásárlási élményt nyújt ügyfeleinek francia divattervezők segítségével.

– nyilatkozta India a BBC-nek.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Sean Gallup

Egyszer még az akkori amerikai elnöknek, George W. Bush-nak is maga vásárolt be, csakhogy biztosítva legyen minden, kiemelt ügyfele számára.

India vállalkozása csak az egyik a sok közül, amely utazási szolgáltatásokkal foglalkozik. Akik magas jövedelemmel rendelkeznek, szeretnek egyre inkább élményeket gyűjtenek tárgyak helyett.

Egy 2017-es tanulmány kimutatta, hogy a luxus-utazás már nagyobb növekedést produkált, mint az utazási ipar többi szegmense.

A luxus kézitáska, a Mulberry vezetője, Bradley Taylor rengeteget utazik. Ezért öt éve kipróbálta a concierge szolgáltatást, amibe beletartozik Taylor utazásainak szervezése, állatbarát szálláshely felkutatása, valamint nehezen elérhető, kedvenc vodkájának a beszerzése is.

– állítja Taylor.

Illusztráció Forrás: Science Photo Library/CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Caia Image/Science Photo Library

Jenny Graham az igazgatója a Quintessentially Travel nevű cégnek, amely Taylornak az előbb említett szolgáltatásokat nyújtja.

Az ügyfeleinek nem kell feltétlenül tagsággal rendelkezniük, de a különböző szintek különböző szolgáltatásokat takarnak. A cég rendelkezik irodával Los Angelesben, New Yorkban, Londonban, Dubaiban és Hongkongban.

A cég szolgáltatási díjai 5 ezer fontnál (1,7 millió forint) kezdődnek éves szinten, és ez akár 15 ezer font (5,2 millió forint) is lehet, amennyiben az Elite tagságunkat kívánja igénybe venni az ügyfél.

Graham szerint azonban a legnagyobb kihívást az olyan sürgős esetek jelentik, mint amikor például egyik ügyfele Hongkongban ragadt járattörlés miatt, viszont egy cégeladás kapcsán nem hiányozhatott a londoni megbeszélésről sem. Graham fél órán belül talált egy magángépet ügyfelének, aki így időben odaért a találkozóra.