Rekord összeget költöttünk poggyászdíjra

2018.01.14. 14:02

Az amerikai Közlekedési Minisztérium most kiadott adatai alapján az utasok tavaly július és szeptember között tíz százalékkal többet költöttek a poggyászdíjakra, mint egy évvel korábban. Nem sokkal marad el az április és június közötti negyedévi összesítése sem: ekkor 1,18 milliárd poggyászdíjat fizettek az utazók.

Brett Snyder, a Crankyflier.com utazási blog vezetője szerint a magas összeg úgy jön ki, hogy azok az utasok, akik csak alapszolgáltatású repülőjegyet vásároltak, ám kézipoggyászuk túl nagy ahhoz, hogy elférjen a székük alatt az út során, kénytelenek magasabb díjat fizetni.

IllusztrációForrás: Photononstop/Photononstop/Eurasia Press

Az American Airlines és a United Airlines is olcsóbb jegyeket dobott a piacra tavaly, de ennél csak kézipoggyászt vihetnek magukkal az utasok.

Ugyanakkor sokkal többen választják a repülést, mint utazási formát, köszönhetően az egészséges gazdasági környezetnek, valamint a viszonylag alacsony díjaknak.

Ez egy remek év az utazáshoz, így egyre több ember hoz magával nagyobb poggyászt" – tette hozzá Joe Brancatelli utazási blogger.

Az amerikai Közlekedési Minisztérium adatai szerint január és augusztus között 3 százalékkal többen választották a repülést, mint utazási formát, mint egy évvel korábban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK