Ebből az az afrikai országban vonták ki a tejtermékeket a forgalomból

Lactalis, szalmonella, dobozos bébi tejpor, 83 ország érintett
This picture taken on December 4, 2017 shows the Celia dairy company's infant milk factory that belongs to the LNS Lactalis group in Craon, western France. France's Health and Food Sagety authorities have withdrawn and recalled several batches of infant milk made in this plant, that were contaminated with salmonella bacteria. / AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
Vágólapra másolva!
Megtiltották a felügyeleti szervek a Celia márka készítményeinek árusítását Beninben. Valamennyi érintett terméket le kell venni a polcokról azért, mert a gyárban egészségre káros baktérium került a termékekbe.
Vágólapra másolva!

A vizsgálatok befejezéséig, minden Celia terméket vissza kell vonni a kereskedelmi forgalomból, Benin teljes területén – adta hírül az Africa News. Ahogy az Origo is megírta, a Lactalis nevű francia vállalatcsoport termékeivel van a probléma

Mindent le kell venni

A francia Lactalis a világ egyik legnagyobb gyermektápszer gyártója, több ismert és kedvelt márkával. Minden valószínűség szerint, készítményeikbe szalmonellás fertőzés kialakulását előidéző baktériumok kerülhettek.

A cég 47 országban van jelen saját gyártással, és közel még egyszer ennyi országba exportálja termékeit.

Kivonták a teljes termékcsaládot a kereskedelmi forgalomból Forrás: AFP/Damien Meyer

A botrány kirobbanása óta, több országból érkezett bejelentés szennyezőanyag jelenlétéről illetve megbetegedésről, a cég és a hatóságok mindegyiket kivizsgálják. A problémás készítményekből könnyen lehet, hogy más afrikai országokba is jutott.

Beninben a kormányzati felügyeleti szervek döntöttek úgy, hogy kivétel nélkül mindent le kell venni a polcról.

Ez a vállalat Celia termékcsaládját érinti.

Már meggyűlt vele a bajuk

Nem ez az első eset, hogy a cég termékeivel probléma van. Beninben 2005-ben is hasonló eset történt, minden valószínűség szerint, most ugyanaz, vagy hasonló baktérium bukkant fel újra. A bő egy évtizeddel korábbi ügynél a vállalatot be is perelték, több jogcímen is.

A fogyasztóvédelmi szövetség elnöke most kemény hangon bírálta a társaságot az újabb esett miatt.

A vizsgálat végéig Beninben sem a patikák, sem más üzletek polcaira nem kerülhetnek vissza a kérdéses termékek.

A helyszíni riport az alábbi videóban tekinthető meg: