Még néhány nap, és megkapja a csökkentett számlát

man network room business laptop computer internet technology server service rack isp tech connection information system industry center data hardware people professional digital tv television receiver security database suit tie solution backup fashion ma
11023435 - young engeneer business man with thin modern aluminium laptop in network server room
Vágólapra másolva!
Januártól 18 százalékról 5 százalékra mérséklődött az internet-szolgáltatás áfája, a csökkentés az internetszolgáltatók januári számláiban jelenik meg, az áfa módosításával arányosan az előfizetési díjak is csökkentek - közölték a szolgáltatók.
Vágólapra másolva!

A Telenor, a Vodafone, a Magyar Telekom, a Digi Kft., és a UPC Magyarország Kft. egyaránt azt közölték, hogy érvényesítették díjaikban az áfacsökkentést, és erről a meglévő előfizetőiket a decemberben értesítették. Az áfacsökkentéssel kapcsolatos információk a szolgáltatók weboldalain is elérhetők, ahol a régi és az új árakat is össze lehet hasonlítani.

Nem kellett semmit átkapcsolni, csak a számlázás változott Forrás: Origo

Telenor

A Telenor kiemelte: tarifáik és szolgáltatásaik nettó díjai nem emelkedtek. A számlás előfizetéseknél az árcsökkenés a jogszabály alapján abban a számlázási ciklusban érvényesül először, amelyben az elszámolási időszak kezdete 2018. január 1. vagy azt követő időpont. Így a tavaly decemberben kezdődő és 2018. januárban záródó számlákban még minden esetben a 18 százalékos áfakulcs érvényesül. Közölték: mivel minden régi előfizetőnek lejár 2018. január 28-án a tavaly megkezdett számlázási ciklusa, ettől kezdve minden számlás előfizető már a csökkentett áron rendelheti meg és kapja a szolgáltatásokat. A feltöltőkártyás előfizetéseknél az 5 százalékos áfa 2018. január 1-től érvényesül.

Vodafone

A Vodafone közölte, hogy minden lakossági ügyfélnél csökkentik a mobilinternetes csomagok díját, a cég nem tesz különbséget meglévő és új ügyfelek között. Az internet áfa csökkentéssel a Vodafone kínálatában már 1000 forint alatt érhető el az 1 gigabájt adatforgalmat kínáló Digitális Jólét Alapcsomag.

Telekom

A Telekom közölte: azokban a csomagokban is érvényesíti az áfacsökkentést, amelyekben csak részelemként szerepel az internetszolgáltatás, mivel az egyes szolgáltatásokat külön tüntetik fel a számlákon.

Digi

A Digi Kft. tájékoztatása szerint az árcsökkenés a cég valamennyi internet-előfizetésében azonos az áfacsökkentéssel, így az ebből fakadó nyereséget teljes egészében átadták a fogyasztóknak. Új és meglévő előfizető közt nem tettek különbséget. A Digi valamennyi szolgáltatási területén egységes árazást alkalmaz, kizárólag az adott területen elérhető technológiai sajátosságokból adódhat a díjakban eltérés.

UPC

A UPC Magyarország Kft. is azt közölte, hogy az áfacsökkenést egy az egyben továbbadja az előfizetőknek, sőt több esetben az áfa-változás mértékénél nagyobb bruttó árcsökkenés is előfordul. Az internet áfa-változásának időszakában a többi, internetszolgáltatást nem tartalmazó csomagok árai sem változtak az ügyfelek számára hátrányos módon. Jelezték, hogy az internet előfizetések árát sok tényező befolyásolhatja, így a szerződés időtartama, vagy az akciós- és csomagajánlatok.