Rákossy Balázs: Magyarország növekedési pályán van, gazdasága stabil

Rákossy Balázs államtitkár
Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Magyarországot 2010-ben romokban vette át az Orbán-kormány, ma azonban növekedési pályán van, gazdasága stabil – mondta Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár pénteken Kaposváron.
Vágólapra másolva!

Rákossy Balázs a Kaposvári Vállalkozók Klubjának üzleti estjét megelőző sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy abból a munkából, amely ehhez az eredményhez vezetett, a kaposvári vállalkozások is kivették a részüket.

A kaposvári, somogyi vállalkozások munkahelyteremtő, a forrásokat hatékonyan felhasználó tevékenységének is köszönhető, hogy a kormány elmondhatja magáról: a munkahelyteremtés, a vállalkozások támogatásának és a béremelések kormánya – közölte.

Rákossy Balázs Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Az államtitkár a jövőről szólva fontosnak nevezte, hogy

a kormány, a helyi gazdasági és politikai vezetők együtt próbáljanak megoldást találni olyan kihívásokra, mint a munkaerőhiány és a digitalizáció.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere arról szólt, hogy a somogyi megyeszékhely nehéz, de sikeres évet zárt tavaly, ez a kormány mellett a kaposvári vállalkozásoknak köszönhető. Kaposvár erős város lett, hiszen nincs adóssága, vagyonát 12 milliárd forinttal növelte, a munkanélküliség 2017-ben volt a legalacsonyabb az elmúlt 20 év tekintetében, az iparűzésiadó-bevétele pedig 6 százalékkal emelkedett az előző évihez képest.

Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője megfogalmazása szerint

a cégeknek 2010 óta érdemes álmodniuk terveik megvalósításáról.

A vállalkozások prosperálnak, növekvő árbevétellel, nagyobb foglalkoztatotti létszámmal számolnak, 40 százalékuk gondolkodik valamilyen fejlesztésben. Ehhez jó alapot jelent az a 12,9 milliárd forint, amely ebben a fejlesztési ciklusban érkezett a kaposvári gazdaságba a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból.

A politikus ígéretet tett rá, ha a tavaszi országgyűlési választásokon újra bizalmat kap, prioritásként kezeli a helyi vállalkozások segítését, a helyi gazdaság erősítését.