Új turistaosztályt vezet be a United Airlines

united airlines
Nem landolhatott Sydneyben, mert rendetlenség volt a leszállópályán (A kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
A United Airlines egy prémium turistaosztály bevezetését tervezi, csatlakozva a rivális légitársaságokhoz, amelyek tágasabb és drágább üléseket kínálnak nemzetközi járataikon.
Vágólapra másolva!

Amellett, hogy több személyes teret biztosít, a United Premium Plus tagjai az alkoholos italokat ingyen kapják majd az utakon, valamint Saks Fifth Avenue takarót és párnát, és egy kényelem készletet. Ez utóbbiban lesznek tisztálkodó szerek, füldugó és alvómaszk – olvasható a cég egyik belső tájékoztatójában, amelyhez hozzáfért a CNBC.

Illusztráció Forrás: Flickr/Aero Icarus

Ezzel a United Airlines csatlakozik az olyan légitársaságokhoz, mint a Delta vagy az American Airlines, amelyek már elindították saját, hasonló prémium utazási osztályukat.

Az 1926-ban alapított United Airlines a világ harmadik legnagyobb légitársasága, miután 2010-ben egyesült Continental Airlinesszal. A cégnek 86 ezer alkalmazottja és 746 repülőgépe van. Azt még nem tudni, hogy melyik útvonalon lesz elérhető az új turistaosztály, illetve hogy mennyibe fog kerülni.

A prémium szolgáltatások díja eltérő, de egy februári Philadelphiából Párizsba tartó amerikai járat prémium turistaosztályú díja 27 százalékkal magasabb volt, mint a megszokott turistaosztályé.

Illusztráció Forrás:AFP/Christoph Schmidt

A United Airlines tavaly vezette be az Egyesült Államokban a speciális turistaosztályt. Az alacsonyabb viteldíjért cserébe az utasok nem választhatják meg helyüket, ez a kategória száll be utoljára a gépre, és nem módosíthatnak repülőjegyükön. Emellett a United és az American Airlines turistaosztályán utazók nem használhatják a fejük feletti tárolókat sem, csak külön díjazásért.

A Delta és az American Airlines vezetői szerint utasaik fele választja a prémium turistaosztályt.