Jön a kombinált felhő-helyi adattárolás a cégeknél

High angle view of woman is working at desk Using Laptop Wireless Technology Retro Styled Computer Over The Shoulder View Coffee Cup One Woman Only Only Women One Young Woman Only Only Young Women Young Women Women Females Copy Space Surfing the Net Three
High angle view of woman is working at table. Over the shoulder view of female using laptop. Selective focus is on technology with blank screen.
Vágólapra másolva!
A felhőszolgáltatások növekedése és a hagyományos adatközponti szolgáltatások kiszervezésének csökkenése a hibrid infrastruktúra-szolgáltatások felé mozdítja el a piacot, melynek következtében 2020-ra a szervezetek 90 százaléka fog hibrid infrastruktúrákat használni.
Vágólapra másolva!

A hibrid IT megközelítés lehetővé teszi, hogy egy vállalat házon belül kezelje az informatikai erőforrásokat, de emellett felhőalapú szolgáltatásokat is használjon, írja a Hvg.hu. A két rendszer egyesítésével létrejövő

ún. hibrid architektúra növeli a rugalmasságot, miközben minimalizálja a költségeket.

A Schneider Electric, 451 Research vállalat közreműködésével készített új tanulmánya rávilágított, hogy a nagyvállalatoknál alkalmazott stratégiák és technológiák sokszínűsége, valamint az eltérő tapasztalatok ellenére egyértelműen vannak közös pontok a vállalatok gyakorlatában.

illusztráció Forrás: Getty Images/Neustockimages/Neustockimages

Az első ilyen a hibrid környezetek átláthatósága. Ez segít felderíteni egy későbbi hibaforrást.

A második a költséghatékonyság a teljesítmény feláldozása nélkül, amihez megfelelő utánajárás és tervezés szükséges ugyan, de egy működőképes stratégia birtokában csökkenthetők a beruházási és üzemeltetési költségek és akár még növelhető is a rendelkezésre állás.

A harmadik közös elem az egységes folyamatok a hibrid IT környezetekben. Ezeket bele kell foglalni a szolgáltatókkal kötött, ún. SLA, vagy OLA szerződésekbe.