Kiderült, hogy miben van a pénzük az igazán gazdagoknak

2018.01.24. 06:48

Az emberek többsége keresi az ideális elosztást a befektetései kezelésére. Most az amerikai jegybank (FED) felméréséből kiderül, hogy miképp oszlik el a különböző keresetű emberek vagyona, így látható, hogy mibe teszi a pénzét az, aki dollármilliárdos.

A mai világban már rengeteg befektetés közül lehet választani. Van, aki az ingatlanokra esküszik, van, aki a részvényekre, míg mások csak az állampapírt tartják biztonságos megoldásnak. Hogy hosszú távon melyik a legjobb megoldás, arról korábban írtunk, azonban most kiderült az is, hogy miben tartják a pénzüket a különböző mértékű vagyonnal rendelkező emberek.

A Visual Capitalist készítette el azt az ábrát az amerikai jegybank adatai alapján, amelyen nagyon jól látszik, hogy miképp alakulnak át az arányok úgy, ahogy valaki egyre gazdagabb lesz.

Minél gazdagabb valaki, arányaiban annál több a részvényeForrás: Origo, Visual Capitalist

Míg a legszegényebb réteg (10 ezer dolláros vagyon) értékeinek nagy részét a lakóingatlan, a készpénzállomány és a járművek teszik ki, addig ezek a számok a leggazdagabbak esetében már elenyészőek.

Néhány érdekes megállapítás az ábráról:

  • 1 millió dolláros vagyonig a legfontosabb vagyontárgy a lakóingatlan.
  • A 10 ezer dolláros kategóriában a jármű még nagyobb értéket képvisel, mint az összes megtakarítási forma összesen (leszámítva a készpénzt, az ingatlant és a nyugdíjat).
  • Minél gazdagabb valaki, annál több pénze van részvényben.
  • Az igazán gazdag emberek vagyonának jelentős hányada nem likvid, ugyanis azt üzletük teszi ki.