Véget érhet a törölközők háborúja

Palatinus Strandfürdő. Margit-sziget. Hőség, strand, strandolók, fürdőzés, hőség, meleg, nyár, napozás. 2017.08.26 Budapest Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
A Thomas Cook megelégelte, hogy egyes szállodákban a legjobb napozóágyakra lecsapnak a legélelmesebb turisták. Emiatt bevezettek egy olyan szolgáltatást, aminek segítségével online lehet napozóágyakat foglalni.
Vágólapra másolva!

Szabadstrandokon, fürdőkben és szállodák medencéjénél is vérre menő harc szokott menni a jobbnál jobb helyekért. Fontos, hogy sokáig legyen árnyék, közel legyen a víz és még jónéhány apróság számít.

A nyaralók között elterjedt egyezményes jel a helyfoglalásra – legyen szó egy darabka földről vagy egy napozóágyról –

a törölköző leterítése.

Ennek vet véget részben a Thomas Cook utazási iroda, amely bevezette az online helyfoglalást napágyakra is. Mindössze 25 euróért, azaz

7700 forintért már előre lehet biztosítani a napágyakat néhány szállodában.

A szolgáltatás még kevés helyen érthető el, február végétől három hotelben teszteli a vállalat az előfoglalást – írja a The Guardian.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A rendszer működése érdekes: a vendégek hat nappal a nyaralás előtt emailben kapnak értesítést a lehetőségről. Ekkor egy online felületen tudnak napágyat választani, ahol egy iránytű is segítségükre lesz abban, hogy az árnyékkal is lehessen számolni.

A Thomas Cook nyárig 30 hotelre szeretné kibővíteni a szolgáltatást,

és a szállodák a napágyak 10-20 százalékát teszik elérhetővé az online felületen.

Az utazási iroda ezzel nem csak a szolgáltatások körét akarja bővíteni, de így kívánja megszüntetni az aki kapja, marja gyakorlatot.

Nem ez az első innovációja a Thomas Cooknak. Tavaly 300 hotel vezette be azt a lehetőséget, hogy egy konkrét hotelszobát is le lehessen foglalni még indulás előtt. Ennek ára 30 euró, azaz 9300 forint.