Az okos alsónemű után itt az okos sportruha

Mack Weldon, Brian Berger
NEW YORK, NY - APRIL 08: Mack Weldon Founder and CEO Brian Berger speaks at Tumblr x Mack Weldon Present A Mad Men Meetup With Janie Bryant at Tumblr HQ on April 8, 2015 in New York City. (Photo by Gary Gershoff/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A 2011-ben Michael Isaacman és Brian Berger által alapított startup már korábban felhívta magára a figyelmet, minőségi alapanyagaival és innovatív megoldásaival. Ezt az új szemléletet pedig átemelte a férfi sportruházatba is.
Vágólapra másolva!

A New York-i székhelyű Mack Weldon alapítóinak nem idegen az üzleti élet, Berger korábban a Comcast CÍM termékcsoportjáért felelt, míg Isaacson olyan világhírű cégeknek dolgozott, mint a Ralph Lauren, vagy a Tommy Hillfiger. A célkitűzésük, hogy innovációt vigyenek a férfiviseletbe, amit a cég jelmondatává is tettek: „okos alsónemű, okos férfiaknak”.

A céget a Huffington Post weboldala az „alsóneműk Apple-jének" nevezte.

A vállalat filozófiáját pedig egy új szegmensre is kiterjesztették, az AIRKNITx névre hallgató sportruházat téli kollekciója is ugyanúgy minőségi alapanyagokból, különleges eljárással, mint például az anyag 18 órás pihentetésével készült: poliamid, poliészter és elasztán kombinációjával a lehető legkényelmesebb viseletért. Remek szellőzést, illetve izzadság- és hőelvezetést kínál viselőjének.

Brian Berger, a Mack Weldon társalapítója Forrás: Getty Images/Gary Gershoff

A cég központja New Yorkban van, a termékekhez szükséges alapanyag beszerzése valamint maga az előállítás a bolygó különböző pontjain történik, legyen az Ázsia vagy Dél-Amerika. Ráadásul

a Mack Weldonnak dolgozó gyárak WRAP minősítéssel rendelkeznek

– amit kizárólag azok a cégek kapnak, amelyek jó munkakörülményeket teremtenek, jó fizetést nyújtanak, etikusan és humánusan bánnak minden alkalmazottal.

De a Mack Weldon nem csupán az innovatív ruháinak köszönheti a sikert, hanem a rendkívül pozitív online vásárlói élménynek is. Ugyan a cég által kínált termékek ára magasabb, mint az olcsó piaci termékeké, a weboldalukon lehetőség van kedvezményes vásárlásra, amennyiben több ruhát vesznek egyszerre: száz dollár felett 15 százalék kedvezmény, 150 dollár felett 20 százalék, míg 200 dollár felett 25 százalék kedvezményre jogosult a vásárló.

– nyilatkozta Berger TechCrunch weboldalnak.

Can’t wait for the neon sign for our office to be finished #WIP

Mack Weldon (@mackweldon) által megosztott bejegyzés,

A cég indulásakor 12 millió dollárt kapott olyan magán- és kockázati befektetőktől, mint a RiverPark Ventures és a Lyrical Partners. Mára 250 ezer ügyféllel rendelkeznek, és ezt havonta 10 ezer ügyféllel növelik. A Mack Weldon a közelmúltban eladta az egymilliomodik termékét, és a két alapító 2016-ban úgy nyilatkozott, hogy jó úton haladnak a „két számjegyű milliós” bevétel felé.