Javában zajlik a felkészülés a PÉNZ7-re

Two students studying in a coffee shop Couple - Relationship Checking Computer Student Information Medium Girls Teenage Girls Women Men Two People Searching Coffee Shop Homework E-Mail Young Adult Adult Teenager Smiling Talking Reading Watching Shopping B
Side view of two young adult students studying and talking about lessons comparing together laptop information in a coffee shop
Vágólapra másolva!
A Pénziránytű Alapítvány a magyarországi PÉNZ7 negyedik évében korszerű módon, élő webes előadásokkal, azaz webináriumokkal segíti az 5-11. osztályosoknak órát tartó pedagógusok felké- szülését a pénzügyi, „Okosan a hitelekről" témájú tanórák megtartására.
Vágólapra másolva!

Egész februárban lehet játszani a Részvényfutam online tőzsdejátékban

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös vetélkedőjén, a Részvényfutamon a diákok és tanáraik ismét belekóstolhatnak a tőzsdei kereskedés izgalmaiba. A játék sikeressége érdekében január 17-én a két szervezet szakmai felkészítést tartott a Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó iskolák érdeklődő tanárai számára.

illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/AntonioGuillem/Antonioguillem

Elkötelezettség és széleskörű támogatás

Tavaly év végén fogadta el a kormány a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő hétéves nemzeti stratégiát. A Nemzetgazdasági Minisztérium vezetésével kidolgozott stratégia megvalósítását többek között az MNB, valamint a jegybank kezdeményezésére létrejött Pénziránytű Alapítvány programjai is segítik. Az Alapítvány számos tartalomfejlesztési és tanártovábbképzési programot dolgozott ki az általános és középiskolákban zajló pénzügyi oktatás, pénzügyi szemléletformálás támogatására. Ezek körébe tartozik a BÉT és Pénziránytű Alapítvány szoros együttműködésében megvalósuló, a befektetői tudatosságot előtérbe helyező Részvényfutam is.

Idén is várja a lelkes diákokat a Pénziránytű-BankVelem PénzOkos Kupa

Január 10-én elindult az évek óta népszerű pénzügyi tudásverseny első online fordulója, amelynek kitöltésére március 7-ig van lehetősége a versenyzőknek. Az országos megmérettetésre a három fős csapatok ez alatt folyamatosan tudnak regisztrálni. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét értékes jutalmak várják a legkiválóbb csapatok tagjai mellett a felkészítő tanárokat, és iskolájukat is.

A Pénziránytű Alapítvány gazdasági játékai már a nyelvtanulást is segítik

Már angol és német nyelven is elérhetőek az Alapítvány évek óta népszerű, gazdasági ismereteket fejlesztő online játékai, a Gyümölcspiac, a Remek Süti és a Tőzsdejáték.