Még lehet erre a félévre igényelni a Diákhitelt

Diákhitel, ügyfélszolgálat
A Diákhitel ügyfélszolgálata
Vágólapra másolva!
Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban szeretne Diákhitelt kapni - írja közleményében a Diákhitel Központ Zrt. A Diákhitel2-t egyedülállóan kedvező feltételekkel: 2017 októbere óta 0 százalékos kamattal igényelhetik az önköltséges képzésben résztvevők, képzési díjuk kiegyenlítésére. A szabad felhasználású Diákhitel1 szintén nagyon kedvező, 2,3 százalékos kamattal nyújt segítséget a diákoknak.
Vágólapra másolva!

Elindult a tavaszi szemeszterre vonatkozó Diákhitel igénylési időszak. Aki február 15-ig benyújtja hiteligénylési kérelmét az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központhoz, már március közepén a kért összeghez juthat.

Emelkedik a felvehető összeg nagysága

A tanév második szemeszterétől emelkedik a Diákhitel1 keretében felvehető összeg: már akár havi 70 ezer forintot is kérhetnek a hallgatók,

egy összegben tanulmányi félévenként pedig 350 ezer forinthoz juthatnak hozzá.

Február 15-ig lehet igényelni a Diákhitelt erre a félévre (illusztráció) Forrás: Getty Images/iStockphoto/AntonioGuillem/Antonioguillem

Külföldi részképzés (például Erasmus, AIESEC) esetén, két félévig terjedő időre, a normál Diákhitel1 kétszeresét lehet igényelni, amely egy félévre akár 700 000 forintot, egy teljes tanévre 1 400 000 forintot jelenthet.

A Diákhitel2 esetében a felvehető hitelösszeg maximuma az igénylő képzési költségének összege. Sőt, az önköltséges hallgatók számára február 1-jétől az alap- és mesterképzés tanterve szerint hivatalosan magyar nyelven oktatott ismeretek idegen nyelven történő oktatásáért fizetendő térítési díj is finanszírozható a Diákhitel2 összegéből.

Nő az igénylés felső korhatára

Szintén újdonság, hogy ettől a szemesztertől

az eddigi 40. életév helyett 45 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket.

Az e-szerződés mellett, továbbra is van lehetőség a személyes ügyintézésre Forrás: Diákhitel

Az élethosszig tartó tanulás jegyében, így a 40 év fölöttieknek is lehetőségük nyílik arra, hogy Diákhitelsegítségével finanszírozzák tanulmányaikat. Ezzel egyidejűleg

a törlesztés legkésőbbi megkezdésének életkori határa is változik, szintén 40 évről 45 évre nő.

Az igénylést nagyban megkönnyíti, hogy 2017 szeptembere óta lehetőség nyílt az elektronikus aláírással történő szerződéskötésre. Az innovatív és ügyfélbarát lépés lehetővé teszi, hogy személyes megjelenés, illetve papír alapú dokumentumok használata nélkül köthessenek a hallgatók Diákhitel szerződést.

Az e-szerződés előfeltétele az Ügyfélkapus hozzáférés, illetve az igénylés Neptun rendszeren keresztül történő indítása.

Az új lehetőség mellett az eddigi, Diákhitel Direkten keresztül kezdeményezett vagy személyes ügyintézést igénylő hiteligénylési módok is rendelkezésre állnak.

A Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén a (www.diakhitel.hu), a budapesti Kacsa utcai ügyfélszolgálaton pedig továbbra is lehetőség van személyes ügyintézésre.