Tíz város tíz különleges étele öt dollárért

lazac bagel
Vágólapra másolva!
Ízletes szendvics, különleges szószok, vagy ritka pékárú? A Bloomberg összeállította azon ételek listáját, amelyek miatt nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, mégis igazi kulináris élvezetet nyújtanak.
Vágólapra másolva!

London

A Beigel Bake Brick Lane pékség egyike az angol főváros legfelkapottabb helyeinek. Az 1974-ben alapított üzlet érdekessége, hogy éjjel-nappal nyitva tart, ezért a sor is 24 órán át kígyózik a bejárat előtt, ami, tekintve, hogy a bagel közel sem az angolok nemzeti eledele, különösen érdekes.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A pékség egyik különlegessége a füstölt lazaccal és krémsajttal töltött bagel, ami csupán 2 angol fontba, az az 700 forintba kerül.

És egy különös anekdota szerint, Mariah Carey limuzinjával próbált a sor elejére kerülni, de hátraparancsolták az üzletvezetők.

Róma

A nyugalmazott hentes, Sergio Esposito családi recepteknek köszönheti sikerét: az alesso di scottana szendvicse pazarul ötvözi a pácolt marhahúst helyi salátákkal, ráadásul a város legjobb pékségében készült ciabatta fogja közre. „Ez a szendvics hihetetlen" – nyilatkozta a város szakértője és szakácskönyvírója, Katie Parla. A különleges szendvics 4 euróba kerül (1.200 forint).

San Francisco

Csütörtökön és szombaton a Namu csapata egy nem mindennapi menüt kínál a Ferry Building piacán.

A hely különlegességei a kövön sült zöldségekkel vegyített kimcsis sült rizs, igazi, kézműves hotdoggal, vagy a 3,5 dollárért (900 forint) kapható csirkés koreai taco,

ami ezenfelül még kimcsi salsa szószt, kimcsi remuládé szót, valamint karamellizált csirkét is tartalmaz.

hump day got you down? come in for some fried chicken & beer! #kfcwednesday #koreanfriedchicken

Namu Gaji Restaurant (@namusf) által megosztott bejegyzés,

A Namu másik különlegessége, hogy az éttermet három fivér alapította, és saját termőföldjükön nevelik az étteremben használt zöldségeket és gyümölcsöket.

New York

Az 1999-ben alapított Vanessa Dumpling's House családi vállalkozásként kezdte a Chinatown egyik utcájában, mára már két újabb étteremmel bővült, az egyik Brooklynban nyitott meg, a másik a Union Square-en. Az étterem elérhető áru gombócokat és olyan különleges szendvicseket árul, mint a szezámmagos palacsinta, kimcsivel, tojással, sonkával vagy éppen pörkölthússal töltve. De a legnépszerűbb terméke a pekingi kacsás szendvics, amely már 3,5 dollárért (900 forint) elvihető.

Seattle

A Hawaii-stílusú Marination Ma Kai legújabb étterme az Amazon új irodaháza mellett nyílt meg.

Az étterem 3 dolláros (760 forint) Kalua sertés tacoja pedig kirobbanó sikernek örvend:

a tofuval, kalbi marhahússal, édes kalua hússal töltött ételt két kukoricatésztás tortillán szolgálják fel, tetején házilag pácolt jalapeno paprikával, és saját különleges szószukkal tálalják. Eközben pedig lehengerlő kilátás fogadja a vendégeket.

Tacos should be included in every diet, if it’s not you’re on the wrong one. #TacosForever #EverydayAloha

Marination LLC (@curb_cuisine) által megosztott bejegyzés,

A 2009-ben alapított vállalkozás célkitűzése volt, hogy ötvözzék a hawaii ételeket a koreaival, és ez annyira jól sikerült, hogy mára már több mint egymillió eladott tacóval büszkélkedhetnek.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik