Zöldséget és gyümölcsöt is adományoz az Auchan

bevásárlókocsi felülnézet FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS HÉTKÖZNAPI idős NÉZET NÖVÉNY SZEMÉLY vásárol zöldség Budaörs, 2011. április 14.
Vásárló a budaörsi Auchan áruházban.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Budaörs, 2011. április 14. Vásárló a budaörsi Auchan áruházban. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Az Auchan immár 16 magyarországi áruházában működteti programját a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével, amelynek célja, hogy a megmaradó friss pékárut és zöldség-gyümölcsöt többek között időseknek, nehéz sorsú családoknak, rászoruló gyerekeknek juttassa el a vállalat - áll az áruházlánc közleményében.
Vágólapra másolva!

Az Élelmiszerbankkal való együttműködés eredményeképpen az elmúlt évben mintegy 56 ezer rászoruló részesülhetett a közel 520 tonna élelmiszeradományból. Az élelmiszerpazarlás elleni program fontos lépéseként a hasznosított termékek köre zöldséggel és gyümölccsel bővült.

A zöldség-gyümölcs árufelesleget is az időseknek és a nagycsaládosoknak juttatja el az áruházlánc Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Fenntarthatóság és együttműködés

A fenntarthatóság kiemelt jelentőséggel bír az Auchan áruházlánc mindennapi működésében, amelynek 2014-ben fontos mérföldköve volt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött együttműködés. A vállalat és az Élelmiszerbank közös munkájának célja, hogy a megmaradó friss pékáru, illetve mára a zöldség és a gyümölcs is, az Egyesület közreműködésével olyan karitatív szervezetekhez kerüljön, amelyek nélkülözők, köztük idősek, nehéz sorsú családok és rászoruló gyerekek étkezését támogatják.

Az Auchan 16 magyarországi áruházában működteti a programot,

amellyel mintegy 74 karitatív szervezeten keresztül eddig közel 56 ezer rászoruló juthatott a mindennapi élethez elengedhetetlen élelmiszerekhez.

Nem csak a rászorulóknak könnyebb így, hanem csökkenthető az élelmiszerpazarlás mértéke is Forrás: MTI/Kollányi Péter

A program következő lépéseként az adománycélra elkülönített termékek körét zöldséggel és gyümölccsel bővítettük. Célunk, hogy idén mind a 19 hipermarketünk aktívan részt vegyen az Élelmiszerbank közreműködésével megvalósuló programunkban. A jövőben az adománycélra felajánlott élelmiszerválasztékot tovább kívánjuk bővíteni – ismertette a program eredményeit és idei céljait Szabó Krisztina, az Auchan Retail Magyarország élelmiszermentés koordinátora.

A pékáruk mellett a zöldséget és a gyümölcsöt is azok kapják, akiknek nagy szüksége van arra Forrás: Auchan

Ezeket a termékeket nagyon hamar, még a lejárati határidőn belül kell eljuttatni azokhoz, akiknek szüksége van rá. A termékek sokszor napi szinten tudják segíteni a rászorulókat, az értékes tápanyagokon túl a kiszámíthatóság biztonságát is nyújtva számukra – tette hozzá Újhelyi Katalin, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület fejlesztési igazgatója.